Rebels – Brothers of the Broken Horn (S02E05)

Pred vama je recenzija pete epizode druge sezone Rebels TV serije, koja nosi naziv Brothers of the Broken Horn. Epizoda je premijerno emitovana u SAD na kanalu DisneyXD, 4. oktobra.

Početak ove epizode zatiče našu družinu pobunjenika na platformi za sletanje na planeti Garel (Gurrel), koje se sećamo iz epizode Droids in Distress sa početka prve sezone. Ezra pod Reksovim (Rex) mentorstvom vežba korišćenje puške, ali ga Kejnan (Kanan) opominje da on ima i džedajski trening kom bi trebao više da se posveti. Ovo prekida Hera koja saziva sastanak, jer komandir Sato donosi važne vesti. Naime, Sato saopštava družini da se na planeti Rin (Rinn) dešava energetska kriza i da su stanovnicima te planete preko potrebni generatori da bi preživeli. Čitava ekipa (osim Ezre i Čopera (Chopper)) kreće da traži generatore po Garelu, koje bi kasnije odneli na Rin. Ezra i Čoper su ostali na platformi i, po nalogu Here, sređuju Goust (Ghost). Međutim, u sred posla ih prekida poziv za pomoć sa Slomljenog Roga (Broken Horn), broda koji pripada Sikatru Vizagu (Cikatro Vizago) kom je inače Ezra dužnik. Ezra i Čoper dolaze do Slomljenog Roga, ali na njemu nije Vizago već, dobro nam poznati, Hondo Onaka (Hondo Ohnaka).

Stvar po kojoj ćemo definitivno pamtiti Brothers of the Broken Horn je to što se u njoj pojavljuje Hondo Onaka, još jedan stari poznanik iz The Clone Warsa koji se pojavio u Rebels seriji. Nemam ništa protiv da u ovoj serii ponovo vidimo neke likove iz The Clone Warsa, ali ukoliko prodcenti nastave ovim tempom, Rebels će postati The Clone Wars 2.0. U pricipu, verovatno najvažnija stvar prilikom dovođenja starih likova je to da li će i kako njihovo uvođenje i interakcije sa novim likovima uticati na razvoj naše glavne družine pobunjenika ili je njihovo uvođenje urađeno samo zato da bi se kompletirala njihova nedovršena priča ili samo da bi se ti stari likovi prošetali scenom, jer eto, producenti to mogu da izvedu. Asoka (Ahsoka) i Reks po tom pitanju imaju (za sada) slabašan rezultat, ali šta je sa Hondom? Pa, mišljenja sam da je Hondo imao solidan uspeh po tom pitanju. Njegova avantura sa Ezrom je definitivno imala uticaja na mladog Džedaja koji je, nakon što je bio između dve vatre sa Reksom i Kejnanom, shvatio da je bolje i to nego da ponovo bude sam.

Hondo je inače lik oko čije pojave u The Clone Warsu imam poprilično podeljeno mišljenje. U toj seriji, meni je Hondo na momente bio krajnje zabavan, dok je sa druge strane neretko bio izuzetno iritantan. Ista stvar je bila i uovoj epizodi Rebelsa, mada njegova „zabavna strana“ je ipak prevagnula, te su konačni utisci sasvim pozitivni kada je reč o Hondovoj pojavi u ovoj epizodi. Sa druge strane, pomalo je razočaravajuće to što se Ezra tako lako rešio njegovog dužništva Vizagu. Ako se sećate pretposlednje epizode prve sezone, koja nosi naziv Rebel Resolve, nakon što je Vizago dao informacije o Kejnanovoj lokaciji, Ezra mu je ostao dužan, a to se moglo iskoristiti u priči na milion i jedan način koji bi bili bolji od ovog. Ipak i pored Honda i Ezre, glavna zvezda ove epizode je definitivno bio Čoper. Akciona scena u hangaru na Rinu je bila krajnje zabavna – šta više, to je definitivno jedan od najzabavnijih trenutaka čitave serije. Čoperov juriš na Azmorigana je kod mene izazvao smeh do suza.

Sve u svemu, i uprkos tome što je u ovoj epizodi značajnu ulogu imala ona iritantna ameba Azmorigan, Brothers of the Broken Horn je jedna veoma zabavna i sasvim solidna epizoda. Čak i to što Brothers of the Broken Horn ne daje neki poseban (skoro pa nikakav) doprinos sveukupnoj priči nije toliko zasmetalo. Ipak, nadamo se da ću u nekoj od narednih epizoda pobunjenička priča napraviti korak u napred i da će neki likovi (Hera, Sabin, Zeb) konačno dobiti dubinu i priču,koja  im je preko potrebna.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s