Rebels – Droids in Distress (S01E02)

Eto ponovo smo dobili epizodu Rebelsa jednu čitavu nedelju pre njenog zvaničnog prikazivanja na malim ekranima – mislim, nije da se bunim. Takođe, epizoda je ponovo prvo emitovana na jednom od Diznijevih servisa za onlajn gledanje, a da li će se takav režim prikazivanja nastaviti, to sa sigurnošću ne znam, proveriću još, mada mislim da je veoma verovatno. Elem, naslov treće epizode je Droids in Distress, te ako ste gledali promo tizer za nju, znali ste da će se u njoj pojaviti neka veoma poznata lica.

Epizoda počinje tako što ekipa Gousta (Ghost) beži od zvezdanog razarača i eskadrile TIE lovaca. Iako su uspeli da pobegnu, atmosfera među družinom nije najpozitivnija. Naime, fali im i hrane, i goriva i novca, zbog čega im je preko potreban posao, odnosno zarada. Sa ne baš prevelikim optimizmom Kejnan (Kanan) i ekipa ipak odlučuju da prihvate posao kod trgovca oružjem Sikatra Vizaga (Cikatro Vizago). Taj posao se sastoji u tome da družina mora da ode na planetu Garel (Gurrel) i tamo iz jednog od hangara uzmu pošiljku naoružanja koje pripada Imperiji. Međutim, pre nego što ukradu pošiljku, moraju prvo da saznaju u kom je uopšte hangaru, što planiraju da urade preko jedne imperijalne ministarke koja je u pratnji jednog zlatnog protokol droida i jednog plavo-belog astromeka. Kada dođu do pošiljke, oružije koje je u njoj Zebu budi bolne uspomene, a svo vreme za njima traga agent Kalus (Kallus).

OK, ono što mi se najviše svidelo u epizodi je Zeb. Iz najava serije, ali i iz prve epizode dalo se zključiti da je jedina Zebova svrha da bude tabadžija u timu, te da ponekad dobaci neki polu-smešan komentar. Međutim ova epizoda je promenila takvo mišljenje, te o Zebu znamo dosta više. Kao prvo, saznajemo kako se zove njegova vrsta, a to je Lasat. Većina ostalih Lasata je pobijena od strane Imperije, tako da je on jedan od poslednjih predstavnika. Ovim smo dobili i Zebove motive i odgovore na to zašto on tako žarko želi da prebija stormtrupere. Takođe, oružije koje družina treba da ukrade od Imperije je isto ono kakvim su Lasati masakrirani, što Zebu stvara traume. Iznenađujuće dobar (mada ne toliko kao Zeb) u ovoj epizodi je isto bio i agent Kalus. Naime, videli smo da se on ne libi toga da uđe u fizički obračun, te da je on zapravo veoma dobar u tome. Takođe, scena kada dolaze imperijalne hodalice (to su AT-DP, a ne AT-ST – da ne dođe do zabune), čije je karakteristično škripanje pri kretanju pomešano sa muzikom Imperijalnog marša stvorilo definitivno najbolji momenat ove epizode. Što se tiče R2-D2 i C-3P0 i njihove pojave, mislim da su samo ubačeni u epizodu da bi se privuklo još publike i da bi bilo par gegova sa Čoperom (Chopper), tako da i nisam baš nešto oduševljen njihovom pojavom, mada bilo je kul kada se na kraju pojavio Beil Organa (Bail Organa). Mislim da je očigledno da će se on još pojavljivati u seriji, a i Leia verovatno sa njim.

Sa druge strane, lik Sikatra Vizaga je čak i po malo iritirajući. Vizago mi deluje kao razvodnjena verzija Honda Onake (Hondo Ohnaka) iz The Clone Warsa. Hera i Sabin za sada nisu imali nekih bitnijih momenata u seriji, te bih voleo da i njih dve dobiju tretman kakav je Zeb dobio u ovoj epizodi. Što se tiče Kejnana i Ezre, ni oni se nisu naročito istakli u ovoj epizodi, mada onaj momenat kada Ezra koristeći Silu baci Kalusa je bio i više nego zabavan, a još više reakcija ostalih članova ekipe na to. Kejnan je nakon toga rekao Ezri da njegov formalan džedajski trening počinje sutra, tako da jedva čekam sledeću epizodu da vidim šta se dešava na tom planu.

Sve u svemu, Droids in Distress je bila i više nego zabavna epizoda, a po meni za sada najveća mana ove čitave serije je što su epizode prekratke.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s