SDCC 2015: „Star Wars Publishing“ Panel

„Star Wars Publishing“ panel na ovogodišnjem Komik Konu u San Diegu, očekivano, nije doneo ništa spepektakularno, ali je ipak bilo nekoliko zanimljivih vesti.

Najveća stvar na ovom dvodelnom panelu je trebala da bude zvanična objava da je knjiga Star Wars: Aftermath prva u trilogiji knjiga koje se dešavaju odmah nakon Povratka Džedaja. Međutim mi smo to još znali krajem maja, tako da ovo nije nikakva novost. Jedino što nam je ovaj panel doneo novo u vezi ove teme je da će Čak Vendig (Chuck Wendig) napisati sve tri knjige.

Predstavnik kompanije Marvel na panelu – C.B. Sebulski (C.B. Cebulski) – je zvanično najavio mini-serijal Chewbacca, koji će se pojaviti u prodaji tokom oktobra – mada informacije o ovom stripu su isplivale još jutros. Na stripu će da rade scenarista Geri Dugan (Garry Duggan) i crtač Fil Noto (Phil Noto). Priča ovog mini-serijala se dešava nedugo nakon Epizode IV i prati Čubaku koji se, prisilno razdvojen od Hana, nasukao na jednu planetu. Vukiju u pomoć prilazi lokalna devojčica koja se zove Zaro (Zarro). Otkrivena je i naslovnica prvog broja:

chewbacca

Sebulski je najavio da će sutra oko 23:45 (po našem vremenu) na Marvelovom panelu biti najavljeno „nešto veliko“ vezano za Star Wars. Čekamo taj panel sa nestrpljenjem.

Najavljeno je još nekoliko vizuelnih vodiča i enciklopedija, kao i par knjiga za mlađe čitaoce, mada ni o jednoj nije bilo više detalja.

I za kraj, ono što mi je definitivno podiglo uzbuđenje je što sam u međuvremenu dobio par zanimljih informacija od jednog pouzdanog izvora koje se tiču young adult knjige Lost Stars. Naime, rečeno mi je da se u ovoj knjizi dešava bitka za Džaku (Jakku) – Džaku je ona pustinjska planeta iz trejlera za Epizodu VII, za one koji još ne znaju – i da će prikaz te bitke u ovoj knjizi biti kanonski, a prikaz iste bitke u video igri Battlefront neće! Evo i naslovnice te knjige:

Lost Stars

Ostanite uz SWLS, sledi još vesti sa Komik Kona.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s