Ko su Roditelji Novih Heroja iz Epizode VII?

Da li su Rej (Rey), Fin (Finn) i Po deca heroja iz originalne trilogije? Verovatno smo se svi zapitali ovo pitanje i pokušali da ga odgovorimo. Pokušale su da ga odgovore i gomile teorija od kojih su se neke graničile sa suludim. Stoga, na osnovu informacija koje su isplivale danas i prethodnih dana, napravljen je ovaj članak koji će nam dati sasvim moguće odgovore na pitanje sa početka.

Upozorenje! Iako je nastavak teksta zasnovan na glasinama i nepotvrđenim informacijama, postoji realna verovatnoća da su detalji koji slede legitimni. Imajući to u vidu, nastavak teksta čitate na sopstvenu odgovornost.

Pa da krenemo prvo od dama: ko su roditelji od Rej? Juče je Entoni Breznikan (Anthony Breznican) u članku za Entertainment Weekly izneo jednu veoma zanimljivu teoriju i svoja razmišljanja o poreklu Rej, mada mnogi su prihvatili ta razmišljanja kao činjenice jer je opšte poznato u kakvoj su sprezi EW i Disney. Uglavnom po Breznikanu, Rej je potomak, tačnije unuka, Obi-Van Kenobija!

Znamo da je Kenobi imao romantična iskustva sa vojvotkinjom Satin (Satine Kryze) u The Clone Wars animiranoj seriji, a i u starom Proširenom Univerzumu Kenobi je imao nekoliko dama, tako da gledajući sa te strane ne treba da nas začudi da on ima potomka. Breznikan kao prilog za njegovu teoriju navodi i mali ispad Dejzi Ridli (Daisy Ridley) tokom pres ture u Japanu. Naime, govoreći o svom liku Ridlijeva je rekla: „Ja sam usamljenik (eng. solitary), tako počinjem – to je verovatno velik trag ka tome ko sam zapravo,“ na osnovu čega je većina ljudi zaključila da je ona Hanova ćerka (solitary -> Solo). Međutim, Breznikan tvrdi da je ona Kenobijeva unuka, jer za koga još znamo da je provodio svoje vreme kao usamljenik u pustinji? Naravno, stari Ben Kenobi.

Na ovaj članak sa EW-a se nadovezao i Star Wars Post, koji još dodaje da je Rej ćerka Luka Skajvokera (Luke Skywalker) i Kenobijeve ćerke. U njihovom članku Star Wars Post je napravio i vremensku liniju (slika iznad) na kojoj su istakli da je majka od Rej rođena oko 14 godina pre Epizode IV, a da je Rej rođena oko 10 godina nakon bitke za Endor i da je ostavljena kod Kenobijevog brata kog igra Maks Von Sidou (Max Von Sydow) 10-ak godina pre Epizode VII.

Idemo dalje. Ko su roditelji od Poa Damerona? Pa, pre par sati Making Star Wars nam je dao moguć odgovor na to pitanje. Po MSW-u Po je sin Leje (Leia Organa) i izvesnog Emata (Ematt), koji se takođe pojavljuje u Epizodi VII u kojoj ima čin majora u Otporu. Leja i Emat su se upoznali još za vreme Pobunjeničkog Saveza u jednoj misiji koja se odvijala u vremenu između Epizoda V i VI. Nakon Endora i jedno i drugo su nastavili da služe u Novoj Republici, pa kasnije u Otporu, a između njih se razvila romansa čiji je Po navodno rezultat. Napomena: u članku MSW-a ne piše bukvalno da su Leja i Emat Poovi roditelji, ali implikacije su i više nego evidentne.

Kada je Fin u pitanju, i nemamo baš mnogo informacija o njegovom poreklu. Trenutno preovladavajuća teorija je da je on sin Hana Soloa i Sane Solo, koju smo nedavno upoznali u šestom broju Marvelovog serijala Star Wars.

To bi bilo to. Naravno, kao i uvek, ne uzimajte ove informacije zdravo za gotovo sve do neke zvanične potvrde ili demanta.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s