Objavljen Sinopsis za Star Wars: Aftermath!

Na zvaničnoj Star Wars veb stranici su objavljene naslovne strane i opisi nekih od knjiga iz Journey to Star Wars: The Force Awakens serijala. Među tim knjigama se nalazi i Aftermath, prva knjiga novog kanona čija se priča odvija nakon Epizode VI, i koja je dobila detaljan sinopsis.

A sinopsis ide ovako:

I dok je Imperija u šoku nakon katastrofalnog poraza u bici za Endor, Pobunjenički Savez – koji je sada prerastao u Novu Republiku – želi da iskoristi ovu prednost i pritisne sa napadima na raštrkane neprijateljske snage pre nego što one stignu da se regrupišu i naprave odmazdu. Ali iznad udaljene planete Akiva, dešava se zlosutna predstava neprijateljske snage. Sam u izviđačkoj misiji, pilot Vedž Antiles gleda kako brojni zvezdani razarači Imperije obleću oko ove planete kao ptice grabljivice, ali je zarobljen pre nego što je ovo otkriće mogao da javi čelnicima Nove Republike.

U međuvremenu, na površini Akive, bivši pobunjenički vojnik Nora Veksli se vratila na njenu rodnu planetu – umorna od rata, spremna da se ujedini sa njenim otuđenim sinom i voljna da započne novi život na nekom udaljenom mestu. Ali kada Nora primi poziv za pomoć od Vedža Antilesa, ona shvata da njeno vreme kao borac za slobodu još nije gotovo. Međutim, Nora ne zna koliko je neprijatelj zapravo blizu – i koliko će važna i opasna njena nova misija biti.

Odlučni da sačuvaju moć Imperije, preostala imperijalna elita se tajno skuplja na Akivi na hitnom bezbednosnom samitu – da konsoliduju svoje snage i skupe se za kontra napad. Ali oni nisu računali na Noru i njene nove saveznike – njenog sina koji je genije za tehniku, zatim na lovca na ucenjene glave koji je Zabrak i osuđenog imperijalnog dezertera – koji su spremni da urade šta god je potrebno da bi se opresivna vladavina Imperije završila jednom zauvek.

To bi bilo to. Veoma zanimljivo. Sinopsis za prvi strip novog kanona koji se dešava nakon Epizode VI – Shattered Empire – možete pročitati ovde.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s