Da li će Star Wars Epizoda VII Postati Najuspešniji Film Svih Vremena?

Još od kada je Epizoda VII najavljena, svako ko ima makar minimalno poznavanje filmske industrije je znao da će ovaj film imati mega-uspeh. Međutim, ima li Epizoda VII snage da postane (finansijski) najuspešniji film svih vremena?

Da će Buđenje Sile imati ogromnog finansijskog uspeha, najbolji dokaz smo dobili tokom Proslave u Anahajmu koja se održala u aprilu. Naime, svega par sati nakon prikazivanja drugog trejlera, deonice kompanije Disney su na Vol Stritu skočile za neverovatnih 2 milijarde američkih dolara! Da, svi znaci predlažu da će Epizoda VII imati džinovski uspeh.

Ali koliko će novca Buđenje Sile zaraditi na blagajnama? Pa analitičar Bendžamin Svinburn (Benjamin Swinburne) koji radi za kompaniju Morgan Stanley, je napravio detaljan izveštaj. Na osnovu svojih analiza, Svinburn predviđa da će Epizoda VII na američkim blagajnama zaraditi 650 miliona dolara, a u ostatku sveta 1,3 milijarde, što čini ukupnu svetsku zaradu od 1,95 milijardi dolara. Sa takvim rezultatom Buđenje Sile bi bio treći najuspešniji film svih vremena. Prvo mesto drži Avatar Džejmsa Kamerona (James Cameron) sa zaradom od 2,7 milijardi, a drugo mesto pripada Titaniku koji je zaradio 2,1 milijardu dolara.

To bi bilo to. Iako su ove prognoze o uspehu Epizode VII napravljene od strane ozbiljnih ekonomista, one naravno ne moraju biti 100% tačne. Jer kao što kaže Joda: „Always in motion, the future is.“

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s