Rebels – Rise of the Old Masters (S01E04)

Pred vama je recenzija četvrte epizode Rebels TV serije, koja nosi naziv Rise of the Old Masters. Samo ću ovde na početku da objasnim numerizaciju epizoda, jer je u vezi sa tim bilo dosta zabuna i na par mesta sam dobio pitanja oko toga. Naime, neke veb stranice su obeležavale prvu epizodu kao dve posebne, druge su je obeležavale kao jednu epizodu, dok su je treće jednostavno označavale kao TV film i nisu je smatrale delom prve sezone. Zbog toga su sledeće epizode bile različito numerizovane, pa je zbog toga bilo zabuna. U vezi sa tim, ja koristim numerizaciju koju koristi IMDb, što mislim da je najednostavnije za sve. Nego, da se vratimo četvrtoj epizodi.

Rise of the Old Masters počinje na Goustu (Ghost), gde je Kejnan (Kanan Jarrus) počeo da uči Ezru (Ezra Bridger) Džedajskim veštinama. Odmah se vidi da Ezra nije najbolji učenik, mada ni Kejnan nije baš najbolji učitelj, te se trening neuspešno završava. Nakon toga, dok je ekipa bila u „dnevnoj sobi“ Gousta na HoloNetu su vidieli prilog u kom je rečeno da je Džedajka Luminara Unduli u zarobljeništvu Imperije, te da je premeštena u zatvor na planeti Stidžion (Stygeon). Kejnan odmah odlučuje da oni moraju da odu do Stidžiona i oslobode Luminaru, koja bi nakon toga bila Ezrin novi učitelj. Svi su se složili sa Kejnanovim planom, te je družina otišla na Stidžion…pravo u zamku koju im je pripremio Inkvizitor (Inquisitor).

OK, najjači utisak je definitivno ostavio Inkvizitor, kojeg smo tek sada malo bolje upoznali. Odmah da kažem, da mi je on već sada verovatno omiljeni lik serije, i već sada on deluje neuporedivo bolji lik od Asaž Ventres (Asajj Ventress) i generala Grivusa (general Grievous), i ostalih negativaca iz The Clone Warsa. Jednostavno, Inkvizitor deluje poput neke zle verzije Šerloka Holmsa, koja vrti svetlosnu sablju. Njegov dizajn i izgled su odlični, njegova svetlosna sablja (čiji je dizajn pozajmljen od akcione figure Darta Mola, koju je Hasbro izradio) je jedinstvena i super-kul, Džejson Ajzaks (Jason Isaacs) je bio odličan dajući glas, ali stvar koja mi se najviše svidela kod Inkvizitora je njegov intelekt. Mislim, dobro je da negativci imaju preteći i zao izgled, dizajn i glas, ali stvar kod negativaca koju najviše cenim je kada oni mogu da nadmudre svoje protivnike i da na taj način dominiraju. To što je Inkvizitor iz par Kejnanovih pokreta zaključio ko je Kejnanu bio učitelj, definitivno govori kako on ima hladan i analitičan um.

Takođe bilo je zanimljivo i zabavno gledati Ezrin trening, a pogotovo su kul bili Jodini (Yoda) citati. Isto tako, bilo je lepo konačno videti Fantoma (Phantom) u akciji. Fantom je, inače, onaj brod koji je sastavni deo Gousta i „kači“ se na njegov zadnji deo. Mada, „nasrtanje“ onih letećih zveri na Fantom je bilo, kako da kažem, šašavo i verovatno bespotrebno. Za sada najveći problem serije, za mene, su likovi Here (Hera Syndulla) i Sabin (Sabine Wren) koje su potpuno dosadne i isklišeirane. Sabin se uklopila u šablon „jake“ i „nezavisne“ devojke, koja eto voli eksplozive i grafite, dok je Hera samo vozač ekipe i ponekad baci neki majčinski savet. Nadam se da će nove epizode promeniti ovu sliku o njima. Takođe, mislim da je Fredi Princ Džunior (Freddie Prinze Jr.) uradio slabašan i neuverljiv posao u onim scenama kada Kejnan trenira Ezru.

Sve u svemu, Inkvizitor je definitivno izbio u prvi plan, te se nadam da ćemo ga što češće i više gledati u narednim epizodama. Još na kraju samo da napomenem, da će se u SAD i Engleskoj ponovo emitovati prva epizoda – Spark of Rebellionsa potpuno novom scenom u kojoj se pojavljuju Inkvizitor i Dart Vejder (Darth Vader), tako da to imajte u vidu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s