Inkvizitori u Epizodi VII?

Prethodnih nedelja gomile vesti i glasina su se proširile internetom, a ona koja je definitivno privukla najviše pažnje je ta o glavnom negativcu Star Wars Epizode VII. Prema toj glasini glavni negativac Epizode VII će da bude Sit inkvizitor! Taj inkvizitor je, prema raznim opisima i slici koja je data za njega, ljudske rase, ima veću količinu robotskih nadogradnji na telu i crvene oči koje su karakteristične za one koji koriste Tamnu stranu Sile, te u ruci drži masku Darta Vejdera.

Prvo samo da napomenem i skrenem svima pažnju na termin „Sit“ i njegovu primenu u raznim medijima. Gomile web stranica pogrešno upotrebljuju ovaj termin. Naime, te web i facebook stranice sa „Sit“ označavaju sve one koji koiste Tamnu stranu Sile, a to naravno nije tačno. “Sit“ isključivo označava pripadnost istoimenom redu koji čine uvek samo dva člana („Pravilo Dvojce“), tako da imajte u vidu ovo kada sledeći put naiđete na neku sličnu glasinu.

E sada, zašto bi ova glasina možda mogla da bude istinita i u kom pravcu bi možda išao zaplet Epizode VII?

Pa ovako. Red inkvizitora, koji je brojao na desetine članova, je postojao u vreme Palpatinove Imperije (i po novom kanonu i po Legends). Gomile tih inkvizitora, čiji je zadatak bio da love Džedaje koji su eventualno preživeli Naredbu 66, su bili raštrkani širom galaksije, tako da su opstali nakon bitke za Endor. Pošto je Imperija bila jedna ogromna vojna mašinerija, poraz kod Endora je sigurno bio velik i bolan, ali nikako fatalan, te je ona opstala. Smrt Palpatina i Vejdera je otvorila prostor u rukovodstvu Imperije, u koji su “uleteli” inkvizitori, a jedan (ovaj naš) je postao vođa, tj neki novi car. Ta nova-stara Imperija i njeni inkvizitori imaju samo jedan cilj – da se osvete pobunjenicima i Solo/Skajvoker ekipi.

Ovako nešto po meni svakako ima logike, a tu teoriju potvrđuju i nekoliko drugih glasina koje kažu da postoji veza između Epizode VII i Rebels TV serije, tačnije da će u Rebels biti objašnjen red Inkvizitora, njihovo funkcionisanje, pa čak i uveden lik koji će postati taj glavni inkvizitor iz Epizode VII. Takođe, internetom kruži još jedna velika glasina po kojoj će u filmu biti nekoliko flešbek scena, a u jednoj Luk Skajvoker navodno objašnjava glavnim junacima kako je Dart Vejder počeo da koristi inkvizitore.

Naravno, ove teorije su zasnovane samo na glasinama, tako da nam ostaje da vidimo Rebels i odgledamo film, ili da dobijemo neke zvanične potvrde.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s