Šta je nateralo klonovskog vojnika da napusti Vejdera?

Svi znamo da je Dart Vejder bio poprilično okrutan. Zameriti mu se ili mu samo stati na put značilo je skoro sigurnu smrt. Ipak neka pravila moraju da postoje, zar ne? Neke granice se ne prelaze. Za Mračnog Lorda nije bilo granica. Nije bilo ograničenja. Nije bilo milosti. Nije bilo sažaljenja. Nije bilo mogućnosti. Samo smrt…

 

U stripovima Darth Vader And The Cry Of Shadows, koji pripadaju starom kanonu, posmatramo Vejdera iz jednog malo drugačijeg ugla. Posmatramo ga iz očiju klona koji je preživeo Naređenje 66 i povukao se da postane farmer. U njemu se dugo nakupljala mržnja prema džedajima koji su ga ostavili samog na nekoj planeti i ne proverivši da li je živ ili mrtav.

Vođen tom mržnjom u Dartu Vejderu je našao idola. Nekog ko lovi preostale džedaje. Nekog ko se obračunava sa pobunjenicima. Nekog ko donosi red u galaksiju.

Osokoljen time, klon stupa u Imperijalnu vojsku i ubrzo postaje Vejderov čovek od poverenja. Neko ko obavlja specijalne zadatke. Ipak konačno dolazi do nečega što kulminira klonovim odlaskom i povratkom na farmu.

Prilikom jedne bitke kada se grad već skoro predao i sve pobunjeničke vođe bile pobijene Vejder i klon nailaze na improvizovanu bolnicu gde leže ranjeni pobunjenici. Klon im se obraća rečima da je sve gotovo, da su njihove vođe mrtve i da jedino što je preostalo je da kleknu pred Vejderom.

Na te reči svi ranjenici, ljudi bez ruku, nogu i ostalih delova tela se, u znak protesta, sa mukom uspravljuju i prkosno gledaju u Vejdera. On ih sve hladnokrvno masakrira.

To je ipak bilo previše za klona koji zatečen okrutnošću shvata da više ne može da služi Vejderu i odlazi nazad na svoju farmu. Ali ipak živi u strahu… U strahu da će Mračni Lord jednom doći i po njega…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s