Kako izgleda Vejderov loš dan?

Svi mi imamo loš dan. Dan kada smo besni, tužni, depresivni i puni melanholnije. A zamislite samo šta se desi kad takvo nešto zadesi Darta Vejdera, koji ionako nije bio baš najljubaznije biće u galaksiji…

Related image

U stripovima Star Wars: Darth Vader (2020) radnja se odvija neposredno nakon događaja opisanih u Epizodi V. Luk Skajvoker je upravo odbio Vejderovu ponudu na Bespinu, izgubio šaku i pobegao.

Vejder razočaran svojim sinom ipak ne krivi njega. On je uvideo pun Lukov potencijal i zna kakvu moć mladić zapravo poseduje. Što je još važnije, Dart Vejder zna kakvu bi moć Luk mogao posedovati samo kada bi prešao na Tamnu stranu Sile, što Luk uporno odbija! Budala!

Vejder smatra da je njegov sin postao slab zbog onih koji su ga sakrili od njega i odgajili, te sa jednim Imperijalnim forenzičkim droidom kreće u potragu za njima da bi ih kaznio!

Vejder sa droidom u šatlu odlazi na Tatuin, na planetu na kojoj je njegov sin odrastao. Svo vreme on se priseća Padme i stavri koje su se odigrale dok je još bio Anakin Skajvoker. Jednostavno ima stvarno loš dan.

Na Tatuinu njegov dan postaje još gori. Odlazi u kuću gde je Luk odrastao, međutim naravno Oven i Beru su davno mrtvi pa ne može iskaliti svoj bes na njima. Što je još gore priseća se kako su upravo odatle njegovu majku oteli Taskeni i mučili je do smrti. Sad nikako ne bi trebalo uraditi nešto pogrešno u njegovoj blizini!

Upravo  u tom trenutku dok stoji nad majčinim grobom, napadaju ga svemirski pirati koji su pomsilili da je Vejderov šatl lak plen. Kako su samo pogrešili!

Vejder pomoću Sile obara njihov brod, raseca ga svetlosnom sabljom i jednostavno seče pirate na sitne komadiće, oslobodivši tako sav bes i bol koji se skupljao u njemu tokom tog dana! I dok jecaji pirata zamiru u samrtnom ropcu, droid komentariše kako kada Mračni lord odluči da nekog kazni neko uvek bude kažnjen, makar to ne bila inicijalna meta…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s