Atomic Mass Games predstavio svoje planove za Star Wars igre minijatura

Nakon što je u novembru najavljeno da će Atomic Mass Games preuzeti rad na Star Wars igrama minijatura, detaljnija saopštenja i planovi su izostali. Trećeg februara, predstavnici ovog studija su objavili svoje planove kada je u pitanju budućnost igara sa tematikom sage iz daleke galaksije.

Kako je pre Atomic Mass Games-a za Star Wars igre minijatura bio zadužen studio Fantasy Flight Games, prva važna informacija objavljena na prezentaciji je bila da će sve na čemu je FFG radio tokom 2020, biti objavljeno pod FFG logoom tokom 2021. godine, a ako bude bilo ikakvih reprintova, oni će izlaziti pod logoom AMG-a.

Atomic Mass Games je najavio da igrači mogu da očekuju novine na kojima oni rade u 2022. godini. Što se tiče kopetitivne scene, AMG je najavio da će se svetsko prvenstvo održati 2022, a da će prvi manji turniri na putu ka tom takmičenju biti održani krajem 2021. godine.

Što se tiče konkretnih vesti za tri igre minijatura – X-Wing, Legion i Armada, za sve su najavljeni novi sadržaji.

Naime, kako Atomic Mass Games svoje minijature uglavnom šalje tako da se moraju sastavljati i farbati, igrači X-Wing i Armada igara neće svoje minijature dobijati tako, već će sve dolaziti sastavljene i ofarbane.

Za igrače X-Wing igre minijatura su najavljeni novi sadržaji koji će biti dostupni od 26. marta, a to su tri Squadron Pack-a: Phoenix Cell, Skystrike Academy i Fugitives and Collaborators.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Phoenix Cell donosi igračima frakcije pobunjenika dva modela A-Wing lovca i model B-Wing protoripa, koje smo videli u seriji Star Wars Rebels, uz nove kartice pilota i nadogradnji. Slično, Skystrike Academy će igračima Imperije doneti novi model lovca TIE Defender i dva modela TIE Interceptor-a. Fugitives and Collaborators će igračima Scum and Villainy frakcije doneti novi model broda HWK-290 i dva modela Y-Wing bombardera.

Za igrače Legion igre minijatura biće objavljena dva modela transportera trupa, jedan za frakciju pobunjenika (A-A5 Speeder Truck), a drugi koji će moći da se koristi i za frakciju Imperije i za frakciju Republike (LAAT/le Patrol Gunship). Ovi modeli će biti objavljeni 20. maja.

Igrači Armada igre minijatura, mogu da očekuju da svoje flote dopune novim kapitalnim brodovima iz ere Ratova klonova, gde će moći da uposle krstaricu Invisible Hand i Recusant-Class Destroyer sa strane Separatista i medicinsku krstaricu Pelta klase kao i Venator zvezdani razarač sa strane Republike, koje izlaze 16. aprila.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Da li ste igrač neke od ovih igara i kako vam se dopadaju najavljeni sadržaji, ostavite nam u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o društvenim igrama minijaturama posetite našu sekciju posvećenu Star Wars igrama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s