Lucasfilm revitalizuje Lucasfilm Games!

Juče nam je pravo niotkuda stigla jedna veoma zanimljiva vest. Naime, Lucasfilm je saopštio da ogranak ove kompanije zadužen za video igre ulazi u novu fazu i da će sve buduće igre koje budu izašle iz ove kuće biti pod okriljem Lucasfilm Games-a.

U zvaničnom saopštenju stoji sledeće:

Istorija Lucasfilm-a u gejmingu seže decenijama unazad. Kako Lucasfilm i daleka, daleka galaksija ulaze u novu i nezabeleženu fazu kreativnosti, isto će se desiti i sa svetom Lucasfilm Games-a, koji nastaje u saradnji sa nekim od najboljih studija u industriji.

StarWars.com je ushićen da otkrije da je Lucasfilm Games sada zvanični identitet za sve video igre koje dolaze iz Lucasfilm-a i ime koje koje govori o bogatom katalogu video igara ove kompanije, kao i njenim namerama za budućnost.

Uz ovo saopštenje objavljen je i video klip (vrh stranice) koji predstavlja kompilaciju inserata iz različitih Star Wars video igara koje su objavljene u poslednjih 5 godina. Takođe, za Lucasfilm Games su otvoreni namenski profili na Fejsbuku i Tviteru.

E sad, šta ova revitalizacija Lucasfilm-ovog ogranka znači za nas, fanove i gejmere?

Pa, ništa naročito jer nema nikakvih suštinskih promena. Lucasfilm Games postoji još od 2013. godine (i nije „dignut iz mrtvih“ kao što to tvrde pojedini naslovi juče i danas) i zadatak ovog tima unutar Lucasfilm-a je bio licenciranje. To se neće promeniti. Lucasfilm Games će nastaviti da EA-u i ostalim partnerima izdaje licence i pomaže im u realizaciji projekata. Jedino što će izgleda biti novo je to da će Lucasfilm Games izdavati licence i za druge intelektualne svojine, a ne samo za Star Wars. (Eto upravo je u vreme pisanja ovog članka stigla vest da Lucasfilm Games i Bethesda rade na Indiana Jones igri.)

Šta mislite o revitalizaciji Lucasfilm Games-a, napišite nam u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o Star Wars video igrama posetite  ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s