Novi detalji o High Republic izdavačkom programu: Padavani i negativci

Oko dva meseca je ostalo do objave prvih materijala izdavačkog programa The High Republic, koji će prikazati daleku galaksiju 200 godina pre Fantomske Pretnje. 

Del Rey će 5. januara 2021. objaviti knjigu The High Republic: The Light of the Jedi, koju piše Čarls Soul, dok će Disney-Lucasfilm Press objaviti knjigu za mlađe čitaoce, imena The High Republic: A Test of Courage, koju piše Džastina Ajerland. Posle ove dve, 2. februara 2021. godine biće objavljena i young-adult knjiga Into the Dark, koju piše Klaudija Grej.

Na sajtu StarWars.com objavljeno je još informacija o likovima iz ovog izdavačkog programa, gde su predstavljeni padavani i negativci.

thr-burryaga-concept-art-09234

Burjaga

(pojavljuje se u knjizi Star Wars: The Light of the Jedi Čarlsa Soula)

“Burjaga je jedan od nekolicine Vukija koji je iz bujnih šuma Kašika doputovao do Džedajskog hrama na Korusantu. Iako je vrlo vešt sa svojom svetlosnom sabljom koja se drži sa dve ruke, Burjagina prirodna, sposobnost da oseti emojice drugih je ono što ga odvaja od ostalih pripadnika džedajskog reda. Vukijev učitelj je Nib Asek, koja je naučila jezik Vukija (Šrivuk) kako bi valjano naučila svog padavana putevima Sile.

thr-bell-zettifar-concept-art-3424

Bel Zetifar

(pojavljuje se u knjizi Star Wars: The Light of the Jedi Čarlsa Soula)

“Bel Zetifar je učenik legendarnog Lodena Grejtstorma, i nada se da će preživeti to iskustvo. On i njegov učitelj su trenutno stacionirani na džedajskoj ispostavi na planeti Elfrona, koja je bogata rudama, duboko u spoljnom prstenu galaksije, gde im je zadatak da održe mir. Iako su uslovi veoma teški i Bel većinu vremena trenirajući, budući Džedaj uživa lutajući brdima planete sa čarhaundom imena Ember.

thr-lula-talisola-concept-art-3424

Lula Talisola

(pojavljuje se u stripu Star Wars: The High Republic Adventures Daniela Hozea Oldera, koji objavljuje IDW Publishing)

U stripu The High Republic Adventures IDW Publishing-a, čitaoci svih doba će upoznati Lulu Talisolu, kojoj je “Džedajski red jedina tema. Obožava to, ne može da dočeka da postane vitez i želi da bude najbolji Džedaj koji je ikada postojao. Pored toga što je neverovatna i najbolja u svojoj grupi u borbi svetlosnom sabljom, lojalna je i saosećajna i vodi računa o svojim najboljim prijateljima, Farzalom i Kvortom. Pogotovo kada prave nestašluke.”

thr-reath-silas-concept-art-0678

Rit Silas

(pojavljuje se u knjizi Star Wars The High Republic: Into the Dark Klaudije Grej)

“Rit je imao privilegovan status tokom svoje obuke jer je njegov učitelj, Jora Mali, član džedajskog veća. To znači da je najviše vremena proveo na Korusantu, u visoko-diplomatskim sastancima i sličnim događanjima, pa će novi svetovi za njega biti velika promena. Rit saznaje od čega je sazdan”

Od ranije nam je već poznata grupa pod imenom Nihil, pljačkaši iz spoljnog prstena galaksije, a sada nam je predstavljen lik koji je jedna od centralnih figura ove grupe, Markion Ro. Čarls Soul je ovu grupu uporedio sa onim što viđamo u košmarima:

„Koriste bizarne, zastrašujuće taktike – hemijsko oružje, otrov – bilo šta što može da ubije, oni će da iskoriste. Organizovani su u tri glavne divizije imena Tempests, svaka ima svog kapetana koji upravlja njima. Zastrašujući su na način koji je odličan za Ratove Zvezda, a to je zbog njihovog koda, koji je veoma jednostavan: oni uzimaju šta žele. Ako im stanete na put, ubiće vas i sve koje volite.“

marchion-ro-concept-art-8363

Kako kaže Soul, Markion Ro ima jako važnu ulogu u organizaciji Nihil grupe.

„On je „Oko Nihila“, kao i njegov otac pre njega. On ne daje naređenja, to rade upravnici Tempest grupa, ali se sve vrti oko njega. Ono što ovu grupu čini nečim većim od samo pljačkaša dolazi od Markiona. On je takođe, u svakom smislu, zlikovac. Bilo je fantastično izgraditi nekoga oko koga će se fokusirati mračniji elementi naše priče o Visokoj Republici.“

Na pitanje „Šta plaši Džedaje?“, autorski tim je odgovorio sa nečim potpuno novim. To „novo“ su Drengir: uznemirujuća, amorfna bića, prepuni pipaka i zuba. O njima je govorio Kavan Skot.

„Dok se Džedaji muče sa posledicama „Velike katastrofe“, novi teror se uzdiže iz zemlje ispod njihovih stopala. Drengir su svesna biljna bića koja žele da naprave žetvu na svim granicama galaksije. Ideja za njihov izgled dolazi od legendarnog konceptualnog umetnika Iajna MekKejga, još iz ranih dana razvoja Visoke republike. Među čudovištima na kojima je radio, jedno je bilo potpuno prekriveno bršljenima i puzavicama. Ovo je u meni probudilo inspiraciju i napisao sam predlog šta bi mogla biti njihova kultura i pozadinska priča, što sam prezentovao ostatku tima, nakon istraživanja o tome kako biljke rastu u stvarnom životu i komuniciraju jedne sa drugima.“

the-drengir-concept-art-34532

„Bilo je odlično videti kako njihova pretnja raste tokom našeg rada na ovom programu. Oni su mi jedna od omiljenih čudovišta za pisanje – zli, nezaustavljivi i kako ćemo otkriti, neizostavno povezani sa sudbinom jednog od naših Džedaja…“

Koji od ovih likova i koncepata vam se najviše dopao, kao i kakva su vam očekivanja pred ovaj izdavački program nam možete ostaviti u komentarima ili na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s