Ascendancy: Greater Good za 30. rođendan admirala Trona!

ThrawnAscendancyGreaterGood

Kako prenosi portal io9, 4. maja 2021, 30. godina nakon što je objavljena knjiga Heir to the Empire, koja je nam je donela lik Čisovskog admirala, biće objavljena druga knjiga nove trilogije koja prati dešavanja u neistraženim regionima Galaksije, naslova Thrawn Ascendancy: Greater Good.

Objavljena je naslovnica (gore) i sinopsis nove knjige koja nam dolazi iz pera Timotija Zana:

Tronov skorašnji trijmf mu je i dalje na ramenima. Uprkos tome što je Čisovima doneo pobedu, a kući Mit slavu, istinska pretnja Dominatu tek treba biti pobeđena. Njihovi protivnici ne šalju pretnje ili ultimatume, ili kapitalne brodove na ivicu Haosa. Njihova oružja su sakrivena kao osmesi i velikodušnost – pokloni koji se besplatno daju, bezuslovne usluge.

U celom dominatu, gotovo nebitni događaji mogu dovesti do kraja Čisova. Dok se Tron i Čisovska flota pripremaju da otkriju plan neprijatelja, otkrivaju užasavajuću istinu. Umesto da osvaja Čisovske glavne gradove ili im oduzima resurse, ovaj misteriozni protivnik napada temelje Dominata proširujući pukotine između Devet vladajućih porodica i Četrdeset velikih kuća. Kako rivalitet i sumnja seju razdor među saveznicima, svaki ratnik mora da odluči šta je najvažnije: bezbednost njihove porodice, ili opstanak samog Dominata.

Pored ovoga, povodom proslave jubileja Velikog Admirala, Del Rey i Out of Print će objaviti i posebnu ediciju knjige Thrawn Ascendancy: Chaos Rising, koja dolazi u posebnoj zaštitnoj kutiji koja je ukrašena Čisovskom ikonografijom. Naslovnica knjige će na sebi imati ilustraciju koju je radio Magali Vilnev, koja prikazuje mladog admirala Trona kojeg smo susreli u pričama iz Ascendancy trilogije (prikazana ispod). Svaku kopiju je potpisao lično Timoti Zan, a biće objavljeno 750 kopija, gde će svaka koštati oko 150 dolara. Prednaručivanja kreću u novembru.

ThrawnChaosRisingSpecial

I to nije sve! Biće objavljena i majica koja na prednjoj strani ima originalnu ilustraciju naslovne strane knjige Heir to the Empire, koju je radio Tom Jung. Na zadnjoj strani majice biće napisan opening crawl prve knjige koja nam je donela lik admirala Trona. Kada su one u pitanju, nema ograničenih zaliha, i njihova cena će biti 30 dolara.

Svoje utiske i očekivanja od ove knjige, kao i o ostalim stvarima koje će izaći u prodaju povodom Tronovog jubileja nam možete ostaviti u komentarima ili na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s