Kako se Luk borio protiv samog sebe!

U Star Wars univerzumu bilo je mnogo zanimljivih duela. Borbi na život i smrt. Kako onih čiji ishod je bio očekivan, tako i nekih koje su iznenadile sve. Ovo o čemu ću pisati svakako nije najbolja borba, pa čak ni najneobičnija, ali je ipak zanimljiva. Koliko često se dešava da se nađete oči u oči sa samim sobom i da pokušate da se međusobno poubijate?!

Star Wars: Will The Rise of Skywalker Introduce Luke's Clone, Luuke?

U originalnoj Thrawn trilogiji (Heir To Empire, Dark Force Raising, The Last Command) Tron uspeva da pronađe klona drevnog džedajskog majstora Džorusa Kbaota, nemaštaovito nazvanaog Đžoruus Kbaot.

Dok Tron želi da iskoristi ovo poluludo biće, Džoruus ima svoje planove. On želi da osnuje svoju iskrivljenu verziju džedajskog reda i da vlada galaksijom. A za to mu je potreban Luk Skajvoker.

Međutim, kako svi njegovi pokušaji da privoli Luka na svoju stranu ostaju bezuspešni, Džoruus odlučuje da klonira Luka. Pa tako, kada Luk konačno dođe sa Hanom, Lejom i Marom Džejd da se suoči sa Džoruusom, ovaj pušta na njega njegovog klona Luuka, koji nosi Anakinovu svetlosnu sablju!

Upustivši se u borbu na život i smrt sa samim sobom, Luk uviđa da neće biti nimalo jednostavno poraziti klona. Posle duže borbe, Luku je bila potrebna pomoć u vidu Mare, koja je okončala Luukov (klonov) život, oslobodivši se tako poslednjeg Palpatinovog trika koji joj je usadio potrebu da ubije Luka Skajvokera, da bi ubrzo nakon toga ubila i Džoruusa Kbaota.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s