Kako je Vejder dozvolio da ga namame u zamku!

Dart Vejder je svakako bio neko ko je uterivao strah u kosti. Neko kom se ne biste zamerili. Neko od kog biste pobegli što je dalje moguće. Neko toliko moćan i nemilosrdan da je i sama pomisao usprotiviti mu se nezamisliva. A tek pripremati zamku za tako nekog, pa to je čisto ludilo. Ipak postoje oni dovoljno hrabri (ili ludi) i za tako nešto…

U stripovima Darth Vader (2020) Vejder se sreće sa Sabe, Padminom bivšom sluškinjom koja je ujedno služila i kao njena dvojnica. Zato Vejder u početku i misli da je sreo Padme.

Ipak, sve se brzo razjašnjava i Vejder ulazi u savez sa Sabe ne bi li zajedno otkrili kako je tačno Padme umrla. Da bi to učinili, Sabe obećava da će pokazati Vejderu tajne šiforvane snimke iz Padminog stana koje je sakrila na Nabuu.

I tako Vejder, prvi put posle dugo vremena, odlazi na planetu na kojoj je proveo možda i najlepši period svog života kao Anakin Skajvoker. Na Nabuu dok Sabe vodi Vejder se kreće kroz dobro poznate pejzaže i naviru mu uspomene na zajedničke trenutke koje je tu proveo sa Padme, a sa njima i emocije… I tako sve dok ne stignu do jezera.

Tamo u bivšoj Padminoj vili, on i Sabe nailaze na dva bivša kapetana Padmine straže, kojima poverena misija da skriju snimke. Oni odvode Vejdera u jednu podvodnu građevinu, gde se nalazi veliki mural Padme i Anakina, koji Vejder besno uništava.

Oni mu predaju snimke koje Vejderov droid brzo dešifruje, međutim, snimci prikazuju Sabe i dva kapetana kako se zavetuju da će osvetiti Padminu smrt.

Kada ih Vejder upita za značenje, oni ga optužuju da je on ubio Padme i Anakina i da su oni instrument osvete. Vejder krajnje cinično odgovara da je, naravno, on ubio Anakina i Padme i pali svoju svetlosnu sablju.

Međutim, jedanod kapetana aktivira izvestan uređaj koji priziva Koloa (stvorenje slično džinovskom krokodilu) da se pojavi iz dubina i da krene da uništi podvodnu odaju, a samim tim i Vejdera i zaverenike….

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s