Vader Immortal stiže na PlayStation VR!

VR video igra Vader Immortal je zvanično predstavljena na poslednjoj konvenciji Star Wars Celebration koja je održana u Čikagu u aprilu prošle godine i tada je rečeno da će ovaj ambiciozni projekat izaći isključivo za Oculus Quest i Oculus Rift uređaje.

I uprkos sjajnom trejleru i činjenici da je ovu igru napisao Dejvid S. Gojer (scenarista The Dark Knight trilogije), Vader Immortal je prošla poprilično nezapaženo. Taj, možda možemo reći i, neuspeh se verovatno može pripisati tome da relativno mali broj ljudi poseduje Oculus uređaje, koji em nisu jeftini, em zahtevaju solidan PC. Stoga, ILMxLAB se okrenuo trenutno verovatno najboljem ekosistemu za VR igre: PlayStation VR.

Naime tokom poslednjeg Sony-jevog State of Play-a pored ostalih stvari najavljeno je da Vader Immortal stiže na PlayStation VR 25.08.2020. U paketu će stići sve tri epizode koje čine kampanju ove igre (koja inače traje oko tri sata), a cena će biti 29.99€. Objavljen je i novi trejler koji možete pogledati na vrhu članka.

Povodom dolaska Vader Immortal-a na PS VR, oglasio se i producent ove igre, Harvi Vitni iz ILMxLAB-a, koji je rekao:

Vader Immortal zauzima posebno mesto u srcima nas u ILMxLAB-u i veoma smo uzbuđeni da donesemo ovu igru na PlayStation VR. To će omogućiti još većem broju fanova da iskuse prvu Star Wars priču koja je dizajnirana isključivo za virtuelnu realnost.

PlayStation VR odlikuju pristupačnost, jednostavnost i jedna od većih biblioteka VR igara što ga sve čini jednim od najpopularnijih VR sistema. Prema poslednjim analizama, PlayStation VR u Americi zauzima 38% tržišta VR setova. Ispred njega je samo Samsung Gear, koji, doduše, predstavlja jeftiniji, manje moćan VR headset u koji se mora umetnuti pametni telefon. Cena Playstation VR seta se kreće između 300-350€ u zavisnosti koji bundle se uzme, a treba napomenuti da Move kontroleri koštaju još ~100€.

Vader Immortal je inače dobila nagradu za najbolju VR/AR igru na Game Developers’ Choice dodeli, a nominovana je čak i za Emi nagradu. Glasove likovima u igri pozajmljuju neka Star Wars fanovima itekako poznata imena kao što su Stiv Blum (Zeb u Star Wars Rebels) i Skot Lorens (Džerek Jeger u Star Wars Resistance).

To bi bilo to. Šta mislite o dolasku Vader Immortal-a na PS VR i da li nameravate da je igrate, napišite nam u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o Star Wars video igrama posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s