Kako je Luk porazio Vitezove Rena!

Malo smo imali prilike da svedočimo Lukovim moćima nakon pada Imperije u novom kanonu. I dok je u Legendama Luk uvek prikazivan kao mudar, neustrašiv, pozitivan i nadasve izuzetno moćan džedaj, nova trilogija je to donekle pobila prikazavši ga u jednom mračnijem i sumornijem tonu, koji po meni nikako ne priliči Poslednjem džedaju

Ipak konačno smo dobili priliku da nazremo Lukove sposobnosti u novom Diznijevom svetu.

U stripu Star Wars: The Rise Of Kylo Ren, Luk i još uvek mlađani Ben Solo odlaze na jednu napuštenu planetu na kojoj su saznali da postoji drevna džedajska ispostava. Ispostavlja se da to nije puka ispostava već pravi hram, skladište svekolikog džedajskog znanja i artefakata.

Međutim tamo zatiču nikog drugog do Vitezove Rena, koje predvodi misteriozni Ren koji vitla crvenom svetlosnom sabljom. On i njegovi ratnici su priklonjeni Tamnoj strani Sile koju nazivaju „Senkom“. Ren lično upozorava Luka i Bena da odu odatle, a da će on i njegovi vitezovi prisvojiti artefakte.

Luk Skajvoker se naravno suprotstavlja rekavši da to znanje pripada džedajima, odnosno njemu kao nihovom poslednjem predstavniku. Ren naređuje napad na Luka prezrivo dodavši kako je on sam a njih je mnogo.

Luk odgovara da on možda jeste jedan čovek ali da nije sam. Sila je njegov saveznik, a to je moćan saveznik (zvuči kao nešto što bi Joda rekao, zar ne?). Nakon toga se ratnici obrušavaju na Luka ali on uz kombinaciju Sile i neverovatne veštine vitlanja svetlosnom sabljom lako izlazi na kraj sa njima tako što ih onesposobljava a na kraju i uništava njihovo oružje!

Kada dođe red na samog Rena da se suprotstavi Luku u borbi on odustaje jer je „osetio” da je Luk premoćan za njega i obećava da će on i njegovi Vitezovi otići. Ali pre toga izjavljuje da mlađani Ben nosi Senkuu sebi i da ako jednog dana shvati da postoji i drugi putevi osim puteva džedaja da potraži Rena i njegove vitezove.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s