Star Wars Celebration 2020 je otkazan! Sledeći će biti održan tek 2022. godine!

Pa, desilo se ono što smo praktično svi i očekivali. Konvencija Star Wars Celebration, koja je trebala biti održana od 27. do 30. avgusta ove godine u Anahajmu, je otkazana.

U saopštenju koje je izdao Lucasfilm, a koje u celosti možete pročitati na slici iznad, stoji da je organizatorima najbitnije zdravlje posetilaca i da je rizik od virusa covid-19 i dalje prevelik da bi se konvencija održala.

Uz vesti da je ovogodišnji Celebration otkazan, Lucasfilm je najavio da se sledeće izdanje ove konvencije planira za 2022. godinu, tačnije 18-21.08.2022. takođe u Anahajmu.

Kompanija ReedPOP, koja za Lucasfilm organizuje ove konvencije, je još u aprilu saopštila da razmatra mogućnost otkazivanja ovogodišnjeg Celebration-a i da su spremni da refundiraju novac onima koji su karte kupili unapred.

Ovogodišnji Star Wars Celebration je od prethodnih trebao da bude specifičan po tome što u fokusu ne bi imao promociju novog, predstojećeg Star Wars filma, već bi konvencija bila okrenuta proslavljanju završetka Skajvoker sage.

Iako sledeći Celebration treba da bude održan tek za dve godine, mnogi ne isključuju mogućnost da Lucasfilm, poput mnogih kompanija iz gejming industrije, napravi online prezentaciju i/ili digitalni skup.

Uz to, Klejton Sandel sa ABC-a tvrdi da će sledeći D23 Expo sajam biti znatno sadržajniji po pitanju Star Warsa od prethodnih.

Za poslednje vesti o – bilo domaćim, bilo stranim – konvencijama i okupljanjima fanova, posetite našu sekciju posvećenu Star Wars dešavanjima i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s