Ko su Vagaari?

Galaksija je opasno mesto. Opasnost svuda vreba. Budući da je i poznati deo galaksije ogroman teško je zamisliti šta se sve krije u Nepoznatim regionima.

Da li je moguće da se tamo kriju brojne nepoznate opasnosti na koje je Tron upozoravao? Da li je to sve bila varka i deo njegove strategije? Da li stvarno postoje rase toliko opasne da svi drhte pred njima? Odgovor je da, opasnosti su stvarne…

U knjizi Star Wars: Survivors Quest saznajemo za rasu iz Nepoznatih regiona po imenu Vagaari. To je čovekolika vrsta koju odlikuje nešto niži rast kao i postojanje dvoje ustiju, po jedna sa svake strane glave. Vagaari potiču iz Vagaarske Imperije i to je drevna rasa nemilosrdnih osvajača i porobljivača. Toliko su opasni da ih se čak i Čisi plaše. Još je Tron pre egzila imao okršaje sa njima.

Jednom prilikom kada su Luk Skajvoker i Mara Džejd pošli zajedno sa Čisima da preuzmu ostatke svemirskih brodova sa jedne ekspedicije još iz vremena Stare Republike, grupa Vagaara se inflitrisala na njhov brod pretvarajuči se da se Geruni, miroljubiva rasa koju su uništili. Pravi cilj im je bio da otmu tehnologiju Republike i tako krenu u nova osvajanja. Ono što ih je posebno zanimalo su droidi, jer u Nepoznatim regionima, koliko je poznato, još uvek droidska tehnologija ne postoji.

Vagaari su lukavim i odvažnim akcijama zadali mnogo muke Luku, Mari, Čisima kao i odredu iz Imperije, i čak su bili nadomak sveukupne pobede! Tek su zajdeničkim radom svi ostali uspeli da im se suprostave i naposletku ih i poraze i tako umanje njihovu pretnju po galaksiju…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s