Objavljen sinopsis knjige Thrawn Ascendancy: Chaos Rising

naslovnica star wars knjge thrawn ascendancy chaos rising

Prošlog oktobra na Njujorškom Comic Con-u, svega par meseci nakon izlaska knjige Thrawn Treason, najavljeno je da će legendarni admiral Tron biti zvezda još jedne, druge po redu u novom kanonu, trilogije knjiga. 

Ta nova trilogija nosi naziv Thrawn Ascendancy i rečeno je da će nam ona dati Tronov “origin story”, to jest, da će nam ispričati priču kako je Tron ušao u vojnu službu svoje domovine, Čisovskog Dominata.

Prva knjiga Thrawn Ascendancy trilogije nosi naziv Thrawn Ascendancy: Chaos Rising i za nju je nedavno dat sledeći sinopsis:

Otkrijte Tronove početke u Čisovskom Dominatu u prvoj knjizi nove epske Star Wars trilogije proslavljenog pisca Timotija Zana.

Izvan granica galaksije leže Nepoznati Regioni: haotično, neistraženo i skoro neprohodno parče svemira, puno tajni i opasnosti. A ugnežden unutar njega je Dominat, dom enigmatičnih Čisova i Devet Vladajućih Porodica koji ih vode. 

Mir u Dominatu, svetioniku stabilnosti i spokoja, je razbijen nakon smelog napada na Čisovsku prestonicu u kom nije ostao ni jedan trag o neprijatelju. Zbunjeno, rukovodstvo Dominata šalje jednog od svojih najpronicljivijih mladih oficira da otkrije nevidljive napadače. Šalju regruta koji je rođen bez privilegija, koji je usvojen od strane moćne porodice Mit u kojoj je dobio ime Tron.

Sa snagom Ekspanzione Flote iza sebe i uz pomoć koleginice Ar’alani, Tron počinje da otkriva odgovore. Ali kako Tronova prva komanda zalazi sve dublje u veliki deo svemira koji njegov narod zove Haos, on shvata da misija koja mu je data nije onakva kakva mu se isprva učinila. I da je pretnja po Dominat tek počela.

Thrawn Ascendancy: Chaos Rising izlazi u prodaju u verziji sa tvrdim koricama 06.10.2020.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s