Fanasy Flight Games više ne radi Star Wars RPG!

Kompanija Fantasy Flight Games skoro deset godina (od 2011.) drži licencu za izradu društvenih, stono-strateških i FRP Star Wars igara. Pod njihovim okriljem nastale su brojne, raznovrsne igre mahom vrlo dobrog kvaliteta, a među njim i Star Wars stoni RPG koji je izašao u tri komplementarne edicije: Edge of the Empire, Age of Rebellion i Force and Destiny, koje su godinama rasle i razvijale se brojnim suplementima koji su kontinuirano izlazili. Ali ne više.

Naime, još je prošlog meseca rečeno da Fantasy Flight Games gasi svoje odeljenje koje je bilo zaduženo za izradu stonih RPG-jeva. Gašenje ovog ogranka podrazumeva potpunu obustavu rada na tri RPG sistema na kojima su radili: Genesys, Legend of the Five Rings i, naravno, Star Wars. Rečeno je da će svi prethodno najavljeni suplementi za pomenute sisteme izaći kada je to i planirano, ali to je to – novih stvari više neće biti.

Međutim, prošle nedelje Asmodee (kompanija u čijem je Fantasy Fligt Games vlasništvu) je najavio da su Star Wars RPG, Genesys i Legend of the Five Rings spašeni i da je za njih pronađen novi izdavač. U pitanju je španska firma Edge Entertainment, koja je takođe u vlasništvu Asmodee-ja.

Edge Entertainment je poprilična nepoznanica. Njihov portfolio skoro u potpunosti čine poslovi lokalizacije američkih FRP-ova za špansko govorno područije. Tako je Edge u prethodnim godinama radio lokalizaciju svih Fantasy Flight-ovih i ponekih D&D knjiga na španski. Do sada nisu imali nijedan vlastiti projekat.

Asmodee je potvrdio da će stare knjige za pomenute RPG sisteme biti reprintovane, ali da će biti rađene i nove. Nove knjige će biti kompatibilne sa postojećim sistemima, tako da Edge, kako stoje stvari, neće krenuti od nule već će samo nastaviti gde je Fantasy Flight Games stao.

Za poslednje vesti o društvenim, stono-strateškim i FRP Star Wars igrama posetite našu sekciju posvećenu Star Wars igrama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s