Kako je Snouk obučavao Kajla Rena?

I dalje znamo vrlo malo o Snouku, tom mračnom moćnom biću koje je obrlatilo mladog Ben Sola, prevelo ga na Tamnu stranu Sile i napravilo od njega Kajla Rena koji mu je na kraju i došao glave (ili ipak nije?). Znamo samo da je izuzetno moćan i drevan.

Isto tako malo znamo o tome kako je trenirao Kajla Rena i kojima ga je sve iskušenjima podvrgavao. E pa nadam se da ću vam taj deo bar malo rasvetliti…

kajlo ren leja han solo degoba

U stripu Star Wars: Age Of Resistance: Supreme Leader Snoke, zatičemo Snouka kako pomoću Sile levitira Kalja Rena iznad litice u čijem su podnožju oštre stene. Nakon Snoukove tirade kako treba koristiri bes on pušta Kajla u slobodan pad i ovaj u zadnjem trenutku uspeva pomoću Sile da se spase sigurne smrti.

Nakon toga Snouk vodi Rena na Degobu. Pre nego što izađu iz broda on kaže Kajlu da ostavi svoju masku. Kada ovaj zausti da se pobuni Snouk ga snažno ošamari i besno mu kaže da ovde ne može da se krije i da se pretvara da je Vejder.

Dok izlaze iz broda Snouk sa poštovanjem priča o Luku čije se prisustvo i dalje oseća na Degobi i kaže Kajlu da ima Luka umesto njega kraj sebe odavno bi pokorio galaksiju. On odvodi Kajla do iste pećine gde je Joda odveo Luka toliko godina ranije.

Kada Kajlo uđe u pećinu prvo mu se prikazuje Luk i Kajlo ga napada. Snouk sve vreme oseća ispred pećine Kajlove odluke. Nakon kraće borbe Kajlo uspeva da porazi ovog fantomskog Luka i da ga ubije. Međutim, nakon toga ukazuju mu se njegovi otac i majka, Han i Leja, oslovjavaju ga njegovim pravim imenom i kažu mu da je voljen.

Kajlo Ren pali svoju svetlosnu sablju (što Snouk oseća i zadovoljno se smeška) ali umesto da udari po roditeljima on zaseca po zidovima pećine i korenju koje se tu nalazi.

Snouk ispred misli da je Kajlo uništio i svoje roditelje i zadovoljno očekuje da Kajlo izađe iz pećine. Međutim Kajlo upotebljava svoje moći i uništava celu pećini raznevši je na komade!

Kada se suoči sa Snoukom ovaj mu kaže da je planirao da tu dovodi i druge učenike, na šta Kajlo odgovara da mu drugi učenici neće trebati…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s