Epizoda IX će imati sve muzičke teme koje ste do sada čuli!

Brat legendarnog kompozitora Džona Vilijamsa, Don Vilijams, otkrio je detalje o muzici koja će pratiti poslednji film Star Wars sage, rekavši da će svaka muzička tema koju ste do sada čuli u prethodnim filmovima franšize biti prisutna u partituri Epizode IX.

The Academy of Scoring Arts je održala „studiju partiture“ Vilijamsove muzike za film Jurassic Park iz 1993. godine i na toj svečanosti je Don, koji je ne samo brat već i dugogodišnji saradnik legendarnog kompozitora, otvoreno razgovarao o karijeri svog brata i poslednjoj saradnji na Epizodi IX. Evo šta je rekao o njihovom radu na muzici za Uspon Skajvokera:

Počeli smo prošle nedelje. [Džon] ima da napiše 135 minuta muzike, što vam govori koliko će film otprilike da traje. To je veoma temeljna muzika. Radimo četiri dana i samo smo zagrebali po površini. Mislim da u ovom trenutku imamo snimljeno otprilike 34 minuta muzike, ali mogu vam reći da će svaka tema koju ste ikada čuli biti u finalnoj verziji.

Don Villiams, koji je inače iskusni studijski perkusionista, nastavio je da iznosi detalje o Epizodi IX i otkrio je da će partitura sadržati muzičke teme za „sve“ – pod sve je mislio „sve likove“. Naglasio je imena poput Leje i Jode, a pomenuo je i „Fantom“ i „Dart“ za šta pretpostavljamo da je mislio na Fantomsku pretnju (što verovatno znači da ćemo čuti  „Duel of the Fates“) i Imperija uzvraća udarac (dakle, verovatno je u pitanju „Imperial March“).

Sve teme će biti umetnute u njegovom tipičnom stilu, prikriće ih. Morate ih potražiti. Pronaći ćete ih, ali morate ih potražiti. Sedećete gledajući film i odjedno, oh, eto je! Dve note će vas ugrabiti i poneti.

Za poslednje vesti o Epizodi IX posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s