Zašto je Vejder ubio stormtrupera?

Dart Vejder je u najmanju ruku bio nemilosrdan prema Pobunjenicima. Progonio ih je, mučio, ubijao a da vrlo često nije sproveo ni valjano ispitivanje. Dakle, s pravom je predstavljao strah i trepet za pobunjenički deo galaksije.

Ali, da li ste znali da je Vejder zano da pogubi i svoje stormtrupere?

Related image

U stripovima Star Wars: Skywalker Strikes (Marvel; 2015) Luk, Leja i Han su se infiltrirali u imperijalnu fabriku oružja sa namerom da je sabotiraju. Nakon što se razdvoje, Han i Leja otpočinju onesposobljavanje fabrike, a Luk pronalazi i oslobađa robove koji su bili prinuđeni da proizvode oružje za Imperiju.

Ubrzo pošto oslobodi robove Luk se sučeljava u jednom hodniku sa ni manje, ni više nego Vejderom lično! Vejder u tom trenutku još uvek ne zna da je Luk njegov sin, već je jedino što je znao da je on pilot koji je uništio Zvezdu smrti.

Njih dvojica se upuštaju u kraću borbu koju Luk, zbog toga što još uvek nije prošao nijedan ozbiljniji trening u Sili kao ni u rukovanju svetlosnom sabljom, naravno gubi, na taj način što mu Vejder oduzme oružje.

I dok se Vejder sprema da zada završni udarac pojavljuju se Han i Leja u ukradenoj AT-AT hodačici i izručuju čitav baraž laserske paljbe na Vejdera nakon čega zajedno sa Lukom beže iz fabrike!

I dok se Vejder otkopava iz naslaga krša koji ga je zatrpao nailazi jedan stormtruper koji proverava stanje nakon bitke. Vejder ustaje iz krša, međutim ostao je bez svoje kacige i sada mu je lice otkriveno.

Stormtruper se brzo izvinjava Mračnom Lordu ali to ga ne spašava jer Vejder koristi Silu i lomi vojnikov vrat sačuvavaši tako i dalje svoje pravo, unakaženo lice kao tajnu….

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s