Prvi put kad je Luk nekome odsekao ruku!

Slobodno se može reći da je odsecanje ruku skoro pa tradicija među Skajvokerima. Bilo da ih oni odsecaju ili da su njima odsečene, a dešavalo se i da ih odsecaju među sobom, ta njhova povezanost sa osakaćivanjem je najblaže rečeno vrlo zabrinjavajuća. Bez obzira na kom se kraju svetlosne sablje nalaze, ako imate Skajvokera spremite se da skupljate odsečene šake!

Pa tako i Luk nije bio izuzetak i morao je odnekud početi…

Related image

U stripovima Star Wars: Skywalker Strikes (Marvel, 2015) čija je radnja smeštena neposredno nakon događaja opisanih u Epizodi IV, Luk, Han i Leja se infiltruju u Imperijalnu fabriku oružja sa namerom da je sabotiraju i unište. I dok Han i Leja pokušavaju upravo to, Luk na donjim nivoima pronalazi tamnice sa robovima. Naravno prva Lukova misao je da pokuša da oslobodi robove, međutim, prekida ga tamničar koji se stvara tu naizgled niodkuda!

Zlosrećni tamičar napada Luka energetskim bičem upotrebivši svu svoju snagu i veštinu. Luk ovaj napad lako odbija svetlosnom sabljom i uspeva da tamničaru odseče (pogađate šta) ruku koja drži energetski bič!

Nakon toga, dok je tamničar oprhvan bolom, Luk uspeva da oslobodi robove iz kaveza i zajedno sa njima se upućuje ka Hanu, Leji i naizgled slobodi…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s