Celebration 2019: Lucasfilm Publishing panel

Istog dana kada smo konačno dobili tizer-trejler za Epizode IX, održana je i „Lucasfilm Publishing“ tribina na kojoj se pričalo o knjigama i stripovima koji će biti objavljeni do premijere Epizode IX.

Majkl Siglin, kreativni direktor Lucasfilm publishinga, je najavio nove priče koje će nas uvesti u Epizodu IX, dakle Journey to The Rise of Skywalker izdavački program. To ćemo čitati od jeseni, a nadamo se i najavama u skorije vreme.

Naravno mnogo autora je govorilo o uticaju koji je Star wars izvršio na njihov život i uticao na izbor posla.  Naravno i mi možemo da pričamo o omiljenim Star Wars trenucima ali nas ovde više zanima šta ćemo čitati/slušati u narednom periodu.

Pre par najava ozbiljnijih naslova, naravno dosta se govorilo i o knjigama za decu. Najavljene su knjige: Creatures Big & Small, Ray and Pals, Creatures vs. Aliens Pabla Hidalga i  dve o droidima: Droid Tales: C-3PO Does Not Like SandR2-D2 is Lost. Evo i najavljenih naslovnica:

U septembru nas čeka The Skywalker Saga od Delajle S. Doson (Phasma). U pitanju je ilustrovana knjiga koja prati najbitnije trenutke porodice Skywalker od malog Anakina pa do Epizode IX. Dosonova je napomenula da nema insajderske informacije o Epizodi IX.

Kristijan Blauvelt nastavlja sa Be more („Budi više kao“) knjigama. Nakon Jode i Vadera, sada su tu Leja i Lando.

Sledeća je pričala Zoraida Kordova o svojoj knjizi Galaxy’s Edge: A Crash of Fate. Zoraida je Ekvadorka poznata po knjigama o vampirima i vešticama. Već je pisala Star Wars priče u antologijskoj knjizi From a Certain Point of View, koja kroz perspektive 40 različitih likova prati događaje iz Epizode IV. Tamo je pisala priču You Owe Me a Ride – priču o sestrama Tonika. Priča je dobra, a knjiga fenomenalna, pa ako niste, obavezno je pročitajte. A Crash of Fate predvodi niz novela i kratkih priča koji povezuju kanon sa Galaxy’s Edge, predstojećom Star Wars ekspanzijom Diznijevih zabavnih parkova. Kako imam fenomenalno iskustvo sa Lost Stars, voljan sam da ovome dam šansu. Naslovnica je sasvim dobra. Biće tu još par kraćih priča od iste autorke.

Potvrđeno je da će se u knjizi Black Spire pojaviti i lik Kardinala iz knjige Phasma. U Black Spire, špijun Otpora, Vi Moradi, je po naređenju generala Leje došla na planetu Batu da tamo krene sa postavljanjem baze za Otpor koji je u begu od Prvog Reda.

E. K. Džonston je pričala o nedavno izašloj knjizi Queen’s Shadow koja govori priču o Padme Amidali nakon prelaska sa pozicije kraljice na mesto senatorke.

Najave, najave…

11. juna nam dolazi Alphabet Squadron Aleksandera Frida, koji donosi priču o eskadrili pobunjeničkih pilota nakon bitke za Endor i njihovom lovu na elitnu imperijalnu eskadrilu naziva „Shadow Wing“. Tu je i Hera Sindula kao vođa „Alphabet“ eskadrile.

23. jula dolazi finale nove trilogije o admiralu Tronu – Thrawn: Treason. Znamo kako je Tron završio (odnosno ne znamo) u seriji Star Wars Rebels, a ovde će verovatno ići priča do tog trenutka. Druga knjiga trilogije je bila začuđujuće dosadna, ali se i ovde nadamo najboljem. Timoti Zan je otkrio da se Eli Vanto vraća u ovoj knjizi (ko se ne seća, u pitanju je Tronov prijatelj iz Imperijalne akademije, kog je poslao među Čisove kao predstavnika Imperije).

I konačno ono što mene najviše raduje, a stiže za koji dan:

Master & Apprentice, od Klaudije Grej. Ponovo se vraćam na antologiju From a Certain Point of View, gde je jedna od priča istog naslova i koju je isto napisala Grejeva, govori o poslednjim satima Bena Kenobija i njegovom razgovoru sa duhom Kvaj Gona. Ovde je priča postavljena dosta ranije i govori o prenošenju znanja i (ne)razumevanju učitelja i učenika:  Kenobi ima 17 godina, a radnja je smeštena 7 godina pre Epizode I. Sredinom aprila nam dolazi 352 strane ove knjige.

Sa Celebration-a će nam ovih dana stići još gomila trejlera, vesti i ostalih najava, zato pogledajte raspored da vidite šta nas sve čeka.

Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s