Kako se Obi-Van borio sa krejt zmajem i pobedio!

Obi-Van Kenobi je bio vrlo umešan u borbi svetlosnom sabljom. Njegov stil se uglavnom oslanjao na odbranu i iskorišćavanje neprijateljevih slabih tačaka. Kenobi je bio i vrlo mudar i izuzetno smiren, neko ko nije dozvoljavao da emocije utiču na njegovo rasuđivanje. Kao takav bio je član džedajskog veća, a koliko je bio poštovan govori i to da su čak i Joda i Vindu imalo vrlo visoko mišljenje o njemu.

Nakon Naređenja 66 i istrebljenja džedajskog reda Obi-Van se preselio na Tatuin gde je predao Luka njegovom stricu i strini i ostao da bdi nad dečakom. Ne znamo puno o tome šta je tačno Obi-Van radio na Tatuinu tokom tih dvadesetak godina, ali ono što zasigurno znamo je to da se borio sa krejt zmajem… i pobedio!

U knjizi Kenobi (koja pripada starom kanonu) saznajemo da se Obi-Van nakon što je ostavio Luka kod Ovena i Beru nastanio podalje od njih. Sprijateljio se sa vlasnicom prodavnice u obližnjoj oazi u kojoj su se okupljali lokalni farmeri vlage.

Jedan od farmera je bio prevarant i manipulator koji se sa svojom porodicom prerušavao u Tuskene i napadao druge farmere ne bi li mu oni platili za zaštitu od Tuskena, a on taj novac dao Džabi Hatu kome je bio dužan.

Obi-Van je pokušao (i uspeo) da raskrinka ovog prevaranta. Međutim dok se Obi-Van borio sa njim u sred Tatuinske pustoši napao ga je krejt zmaj! Obi-Van je uspeo da zada nekoliko rana čudovištu svojom svetlosnom sabljom. Međutim, pošto je zver shvatila da je Kenobi previše brz i lukav za nju, nasrnula je na njega svom svojom snagom i uspela da baci Kenobija na zemlju i da se prevalja preko njega!

Obi-Van je uspeo da preživi ovaj napad i čak se našao za vratom razjarenoj nemani! Nakon još nekoliko napada svetlosnom sabljom Obi-Van je uspeo da sjuri istu nemani pravo u mozak i tako pobedi i ubije jedno od najopasnijih bića u galaksiji…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s