Objavljen sinopsis knjige Master & Apprentice

Del Rey je objavio sinopsis sledeće Star Wars knjige Klaudije Grej, naslova Master & Apprentice, koji će ispričati priču o Obi-Van Kenobiju i Kvaj-Gon Džinu prije događaja iz Epizode I. Sinopsis ide ovako:

Neočekivana ponuda preti da naruši vezu između Kvaj-Gon Džina i Obi-Vana Kenobija dok dva džedaja pokušavaju da se snađu na novoj opasnoj planeti i dok čekaju neizvesnu budućnost.

Džedaj mora biti neustrašiv ratnik, čuvar pravde i učenjak u putevima Sile. Ali možda najvažnija džedajska dužnost je da prenese ono šta je naučio. Učitelj Joda je trenirao Dukua; Duku je trenirao Kvaj-Gon Džina; a sada, Kvaj-Gon ima svog padavana. Ali iako se Kvaj-Gon kao džedaj suočio sa najrazličitijim pretnjama i opasnostima, ništa ga nikad nije uplašilo kao pomisao da će izneveriti svog učenika.

Obi-Van Kenobi ima samo najdublje poštovanje za svog učitelja, ali se muči da ga razume. Zašto Kvaj-Gon tako često mora da zanemaruje zakone koji vežu džedaje? Zašto Kvaj-Gona toliko privlače prastara džedajska proročanstva, a ne aktuelna pitanja? I zašto Obi-Vanu nije rečeno da Kvaj-Gon razmatra ponudu da uđe u Džedajsko veće, što ako prihvati bi značilo da će njihovo partnerstvo biti prekinuto? Očigledan odgovor ga plaši: Obi-Van je izneverio svog učitelja.

Kada džedaj Rael Averos, još jedan Dukuov bivši učenik, zatraži njihovu pomoć u političkom sporu, Džin i Kenobi putuju u kraljevski dvor na planeti Pidžal u misiju koja im vrlo moguće može biti poslednja zajednička. Ono što je trebalo biti jednostavan zadatak ubrzo postaje zamagljeno obmanama i vizijama nasilne katastrofe koje su se usekle u Kvaj-Gonov um. Dok Kvaj-Gonova vera u proročanstvo raste, Obi-Vanova vera u svog učitelja je na testu – i to baš u trenutku kada se pojavljuje nova pretnja koja će tražiti da se učitelj i učenik ujedine kao nikad pre ili da budu zauvek razjedinjeni.

Ovo će biti Grejina četvrta Star Wars knjiga, a napisala je i kratku priču za antologiju From a Certain Point Of View.

Master & Apprentice izlazi u prodaju 11. aprila ove godine.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s