Ko je bila Sorzus Sin?

Star Wars je tokom godina postao ogroman univerzum koji po veličini može da se meri sa dalekom, dalekom galaksijom pa čak i da je nadmaši. Kao takav on nosi plejadu zanimljivih likova i stalno otkrivamo nešto novo naročito o starim danima koji su prethodili svemu što znamo.

Jedan od tih likova koji se pojavljuje u davnim vremenima je i Sorzus Sin…

Sorzus Sin se pojavljuje u knjizi Book of Sith (koja pripada Legendama). To je u principu knjiga koja se sastoji od delova dnevnika pet velikih korisnika Tamne strane Sile a koje je objedinio Sidijus, zajedno sa Sidijusovim pregovorom i jednim delom njegovih spisa na kraju.

Prvi i nastariji deo je dnevnik koji je vodila upravo Sorzus Sin. Sorzus Sin je bila Tamni džedaj i borila se u Drugoj džedajskoj šizmi ili, kako se drugačije zove, Stogodišnjoj tami. Nakon što su tamni džedaji pretrpeli poraz Sorzus Sin se sa svojim preživelim saborcima među kojima su bili Adžunta Pal, Baron Drejpa, KsoKsan i Karnes Mur zaputila u neistražene delove svemira.

Tamo su pristigli na Koriban a kasnije i na Ziost i pronašli civilizaciju čistokrvnih Sitova. Iako si čistokrvni Sitovi bili ratnički, nemilosrdan narod, talentovan u korišćenju Tamne strane Sile nisu se mogli meriti sa veštinama Tamnih džedaja koji su svrgli sitskog kralja: tačnije, Adžunta Pal je pogubio kralja i zauzeo njegovo mesto. Ostali Tamni džedaji su postali Gospodari Sita, preuzevši sitske običaje, titule i klasu.

Sorzus Sin se posebno isticala među njima jer je sprovodila mnoge eksperimente kako u alhemiji tako i u uzgoju čudovišnih bića a sve kao pripremu za osvetu Republici i džedajima. Dalje, ona je neumorno tražila i prikupljala sitske holokrone i sticala sve više znanja i moći o Tamnoj strani Sile. Nemilosrdno je zloupotrebljavala robove za svoje eksperimente i kao žrtve za čuvare holokrona u grobnicama. Takođe je pravila i mnoge amajlije koje davala drugim Tamnim džedajima ali je uvek one najjače zadržavala za sebe i verovala da će doći dan kada će ona postati vrhovni vladar pa čak i Sit`ari (sitski „Odabrani“)…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s