Kako je Luk kao dete sreo malog Anakina?

Svi znamo kada tačno  je Luk saznao da je Dart Vejder njegov otac, odnosno da su Anakin Skajvoker i gospodar Sita ista osoba.

Međutim, da li ste znali da je Luk još dok je bio mali dečak sreo Anakina takođe u obličju dečaka?

U 15. broju strip serijala Star Wars Tales koji pripada Legendama, saznajemo da je Luk kao dete odlutao u peščanu oluju na Tatuinu… Kada Luk iznuren padne na pesak ukazuje se obris Dart Vejdera koji mu govori da ima sestru bliznakinju. Kada prikaza iščezne uplašeni Luk vidi malog dečaka plave kose kako mu prilazi i koji mu se predstavlja kao Ani.

Nakon što se njih dvojica upoznaju počinju da lutaju pustinjom i da pričaju o svojim životima. I dok Luk priča kako živi sa stricem i strinom Anakin mu odgovara da ima samo majku i da se ona ljuti kada je zapitkuje o ocu. Njih dvojica nailaze na pećinu u koju zalaze da se sklone od oluje. U pećini ih napada čopor vukova od kojih oni beže i nailaze na droida koji izgleda kao onaj prvi droid koga je stric Oven kupio u Novoj Nadi pa se pokvario.

Odjednom dvojicu dečaka napada ogromni krejt zmaj! Njih dvojica se bore protiv njega sve dok na kraju Luk ne ubije zmaja tako što baci koplje unjegova usta i nakon toga se onesvesti…

U sledećoj sceni vidimo kao Oven sa još nekim ljudima pronalazi Luka. I dok se Luk raspituje da li je krejt zmaj mrtav, oni se smeju i kažu da ga je samo zahvatila peščana groznica. Nakon čega Luk kaže da je sa njim bio još jedan dečak Anakin i pita ih da li je on dobro. Jedan od ljudi se pita kako je moguće da je desetogodišnji dečak preživeo jednu od najgorih peščanih oluja, na šta Oven zamišljeno odgovara:  „Ani… On je poseban dečak…“

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s