Snimanje Epizode IX u Jordanu: Ko je sve bio od glumaca i komentari Ketlin Kenedi i Abramsa

Reditelj Epizode IX Džej-Džej Abrams i predsednica Lukasfilma Ketlin Kenedi su nedavno izneli komentare o produkciji devetog nastavka sage iz daleke galaksije u mestu Vadi Rum u Jordanu.

Lokalni medij, Roya News je došao do ekskluzivnih komentara Abramsa i Kenedijeve o procesu snimanja Epizode IX. Abrams je izjavio koliko je zahvalan što može da snima baš na toj lokaciji:

Vadi Rum svojom lepotom ostavlja bez daha i perfektna je lokacija za naš film. Osećam se jako srećno što sam imao priliku da snimam u Jordanu. Od tople dobrodošlice od strane vlasti, do posvećenosti i napornog rada ovdašnjih filmskih ekipa, nismo mogli imati bolje iskustvo. Mnogo smo zahvalni.

Kenedijeva, koja je takođe i producent filma, je dodala još jedan interesantan detalj vezano za snimanje: set Epizode IX je toliko pod velom tajne, da ga je čuvala Jordanska vojska!

Takođe želim da se zahvalim Kraljevskoj filmskoj komisiji Jordana, i vojsci, čija je ogromna podrška bila nezamenljiva i omogućila nam ovo snimanje.

Iz Roya News je stiglo i objašnjenje da je prisustvo vojske zahtevano i dobijeno kako bi se pomoglo oko logistike snimanja filma. Snimanje je trajalo tri nedelje, što nam može dati indikaciju da je veći deo filma sniman tamo. Podsećamo vas da je Buđenje Sile snimano u okolini Abu Dabija i da je snimanje vremenski slično trajalo.

Ne znamo koju će planetu predstavljati Jordan, međutim, najbolji kandidati su Džaku, Tatuin ili Džeda. Što se glumaca tiče, zahvaljujući društvenim mrežama znamo da je većina ekipe koja je bila prisutna u Milenijumskom Sokolu na kraju Poslednjih Džedaja učestvovala u snimanju: Rej, Fin, Po Dameron, Čubaka i C-3PO.

Najpre imamo najranije postove Džona Bojege i žene Oskara Ajzaka, iz kojeg dolazimo do informacije da su obojica bili u Jordanu. Dejzi Ridli je fotografisana kada je nekoliko dana posle snimanja obilazila svetilište Petra u Jordanu, koje se nalazi severno od sela Vadi Rum.

Sledeći glumac je konkretno potvrdio da je boravio u Jordanu. Entoni Daniels koji je na Tviteru objavio da bi želeo da se vrati u prijatniju klimu Jordana u poređenju sa kišnim vremenom u Pajnvudu u Engleskoj. I na kraju, žena glumca u kostimu Čubake, Jonasa Suotama, je objavila na svom Instagramu fotografiju kada je i ona posetila svetilište Petra, gde je i Ridlijeva bila. Ovo nije konkretna potvrda ali je vrlo moguće da je i glumac u kostimu Čubake snimao u Jordanu.

Epizoda IX će se pojaviti u bioskopima 20. decembra 2019.

Koju planetu mislite da ovaj lokalitet predstavlja, a i vaše mišljenje o tome zašto su svi likovi prisutni na ovoj planeti, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi IX posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s