Epizoda VIII: Prvi dojmovi

Naš Midhat Mido Kapetanović je sinoć u Sarajevu bio na premijeri osmog dela Star Wars sage i ovo su njegovi prvi utisci:

Ovo su moji lični dojmovi i neka nikome ne posluže kao marker stručne filmske kritike.

Toliko sam spustio očekivanja prije projekcije da bi bio zadovoljan da je film jednostavno bio u boji. I ipak su uspjeli napraviti film koji uspijeva biti akcija od 100 km/h i koja je duža u trajanju od prethodnog filma, a ipak ga počneš zaboravljati već prilikom izlaska iz kino sale – za to treba poseban talenat.

Bila nas je puna dvorana i bez da spoilam gledajte ga i vi, ali ne mogu vam obećati da ćete ga htjeti gledati više od jedanput. Od svih nas Star Wars zagriženika koji smo bili na projekciji, kada sam naglas pitao da li neko želi da ga gleda po drugi put, niko nije digao ruku.

Iskreno, gledao sam MNOGO jeftinije filmove koji su me ponukali da ih gledam više puta i da utvrdim gradivo jer su bili prepuni dubljih značenja i suptilnih čitanja između redova scenarija – ovdje toga nema ni za lijeka. Sve je: IN YOUR FACE!

Hoćete bitke? EVO VAM BITKE! Hoćete Skywalkera? EVO VAM GA, SMUČIO VAM SE DABOGDA! Hoćete humor? EVO VAM SLAPSTICK POMIJEŠAN SA TINEJDŽERSKIM HUMOROM NA MJESTIMA GDJE APSOLUTNO NIJE POTREBAN!

Iskreno se nadam da će pustiti Star Wars franšizu da dostojanstveno umre ili barem odjaše u zalazak dvaju sunaca… ali mi se ta želja nije ispunila nti će se ispuniti.

Srećom, originalnu trilogiju mi nikada ne mogu oduzeti.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s