Oskar Ajzak: U Epizodi IX imam više slobode sa dijalozima i improvizacijom!

Govoreći za IndieWire, Oskar Ajzak je podelio detalj kako se njegov rad na setu Epizode IX razlikuje od pristupa drugim Star Wars filmovima na kojima je radio.

Naime, Ajzak je rekao da je imao više slobode da menja svoj tekst:

Način na koji trenutno snimamo je mnogo slobodniji u poređenju sa prethodna dva filma. Olakšavajuće je doći na set sa osećajem da možemo da pokušavamo različite stvari. To samo govori o samouverenom povratku Džej Džeja. Manji je pritisak da se sve uradi kako treba. Želimo samo da napravimo dobar film i da se dobro zabavimo tokom tog procesa.

Uzevši u obzir da je jedan od glavnih razlog otpuštanja Fila Lorda i Krisa Milera sa pozicije reditelja Han Solo filma bilo previše improvizacije (do trenutka kada je izgubljeno jako puno vremena i nisu snimljene važnije scene), ovo izgleda kao ironični obrt. Međutim, izgleda kao da Lukasfilm ima više poverenja u sposobnost Abramsa da isporuči rezultat koji Lord i Miler nisu uspeli, a i improvizovan tekst nije novina u ovoj franšizi (U Buđenju Sile je jedan primer toga “So, who talks first?” – koji upravo izgovara Ajzak).

Epizoda IX će se pojaviti u bioskopima 20. decembra 2019.

Šta mislite o improvizacijama u dijalozima i da li je veća sloboda dobra stvar, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi IX posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s