Koga je Joda želeo da trenira dok se skrivao na Degobi?

Svi znamo da je posle Naređenja 66 Joda otišao u izgnanstvo na Degobu. Na tom vlažnom, močvarnom svetu je živeo sam sve dok ga nije pronašao Luk Skajvoker. Luk je imao tu privilegiju da ga trenira baš Joda, jedan od najvećih džedaja koji su ikada postojali u galaksiji.

Ali, da li je Joda želeo da trenira baš Luka?

Iz knjige From a Certain Point of View saznajemo da je Joda za vreme svog samoizgnanstva na Degobi odista razmišljao i želeo da podučava potomka Anakina Skajvokera. Ali ne Luka, već Leju!

Joda je smatrao da Luk nije spreman, da je suviše plahovit, da nikad mislima nije u sadašnjosti već da stalno gleda ka horizontu i budućnosti, da nikada neće završiti ono što započne. Sve u svemu, Joda je smatrao da je Luk suviše nalik ocu koji je prešao na tamnu stranu Sile. Sa druge strane, za Leju je smatrao da je smirena, razumna, da njene postupke ne određuju emocije. Smatrao je dakle da ona ima sve odlike potrebne da bi se postao sjajan džedaj vitez.

Zato je Obi-Van kada se prikazao Jodi kao duh, morao poprilično da ubeđuje istog da trenira Luka a ne Leju. Joda je, kao što znamo, na kraju pristao i tako odredio smer u kom će se kretati budućnost čitave galaksije…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s