Kada će Diznijev striming servis biti dostupan i šta će sve biti na njemu?

Nova Diznijeva striming platforma će svakako otovriti novo, veliko poglavlje naše omiljene svemirske franšize. Ne samo da će ona predstavljati mesto na kom će biti pohranjeni dosadašnji Star Wars filmovi i serije, već će biti i odskočna daska za brojne nove projekte koji će biti ekskluzivni za tu platformu.

Ipak, brojne stvari vezane za ovaj striming servis su za mnoge i dalje nepoznanica. Stoga, hajde da vidimo šta se sve to zna.

Kako je to pre nekoliko dana za Variety izjavio izvršni direktor kompanije Dizni, Bob Ajger, planira se i radi na tome da striming servis bude aktiviran krajem naredne, 2019. godine. U ovom trenutku se ne zna da li će ova platforma biti ekskluzivna za savernoamerički kontinent i veće zemlje Evrope ili će poput sada Netflix-a biti dostupna širom sveta. Ajger takođe ističe da će mesečna pretplata za ovaj servis biti znatno niža u odnosu na Netflix (na kom je nekih desetak dolara), što je veoma lepo za čuti. Ali, zašto će cena biti tako niska?

Pa ta cena će jednostavno biti odraz obima sadržaja koji će biti dostupni gledaocima. Ajger kaže da će ova platforma na početku imati znatno manju količinu sadržaja te je to glavni faktor koji će uticati na cenu. Manjak sadržaja je Dizniju trenutno najveći problem kada je u pitanju njihov nadolazeći striming servis. Mnogi bi se s pravom zapitali: „A zašto jednostavno ne ubace sve svoje Marvel i Star Wars serije i filmove i reše stvar?“ Da, to bi bilo najbolje rešenje, ali ima jedan mali problem: Dizni ne poseduje prava za distribuciju svojih dosadašnjih filmova!

Eto na primer, prava za distribuciju Star Wars filmova (što je za nas najbitnije) Dizni je 2016. prodao kompaniji AT&T i taj ugovor važi sve do 2024. godine! Takođe, Dizni sa Netflixom – svojim budućim kompetitorom – ima potpisan ugovor o saradnji te se pojedini Star Wars sadržaji mogu pronaći na toj platformi. U toj situaciji, kako kaže Bloomberg, Dizni je prošle nedelje pokušao da otkupi nazad prava na distribuciju svojih sadržaja, ali cena je bila previsoka. Kako se spekuliše, „Veliki miš“ će sačekati da svi ovi ugovori isteknu.

Ipak, nas fanove najviše zanima šta će sve na tom striming servisu biti od Star Wars sadržaja?

Pa, kao prvo i verovatno najvažnije, biće nekoliko igranih Star Wars serija. Na prvoj od njih je već počeo da radi Džon Favro, a snimanje bi navodno trebalo da počne u oktobru ove godine. Ova serija će imati deset epizoda, budžet od preko 100 miliona američkih dolara, a prve epizode bi trebale da budu dostupne odmah po pokretanju servisa – krajem naredne godine. Kako kažu glasine, serija će se odvijati na planeti Mandalor tri godine nakon događaja iz Epizode VI.

Kao drugo, animirana serija The Clone Wars će svoj kraj (koji je zaslužila) dobiti upravo na ovoj striming platformi. Ni u jednom trenutku nije zvanično rečeno kada će ona biti dostupna na striming platformi, ali se očekuje da to bude odmah po njenom pokretanju.

To bi bilo to. Nažalost, samo je prethodno ono što nam je poznato. Mnogi detalji su i dalje sakriveni pod velom ugovora o poverljivosti, a mnoge stvari tek treba da se odluče na sastancima glavešina Diznija.

Za poslednje vesti o Star Wars serijama posetite našu sekciju posvećenu Star Wars Televiziji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s