Zašto je Dart Vejder slušao naređenja od Tarkina?

Iako mu je potencijal u Sili donekle umanjen nakom događaja na Mustafaru, Dart Vejder je i dalje bio jedan od najmoćnijih ljudi u galaksiji. Moćniji od njega bio je samo Sidijus.

Pa, imajući to u vidu, zašto je onda Vejder primao naređenja od Tarkina koji nije bio čak ni malo jak u Sili i kog je Vejder mogao ubiti tek pokretom ruke?

Pa, Sidijus je izuzetno cenio Tarkina kao vrsnog i sposobnog taktičara i vojskovođu, a pored toga verovatno je želeo da još više razbesni Vejdera. U stripu Star Wars Darth Vader Annual broj 2 Vejder odlazi na Skarif i gleda nacrte Zvezde Smrti koja se u tom trenutku gradi. Tarkin mu nimalo blago kaže da on nema ovlašćenja da bude tu.

I dok Vejder mašta kako ubija Tarkina ovaj zove Sidijusa koji šalje Vejdera na drugu misiju i saopštava mu da Tarkin ima potpuni autoritet nad njim i da bi razočarati Tarkina značilo razočarati samog Sidijusa. A znamo da nije nimalo pametno zamerati se Imperatoru…

Uz to, Vejder nije imao nikakvu zvaničnu funkciju u imperijalnoj hijerarhiji. Jednostavno, on je bio Palpatinov „izaslanik“ i „pomoćnik“. Sa druge strane, Tarkin je bio glavnokomandujući Imperijalne vojske i guverner Spoljašnjeg prstena. Za vojna pitanja (npr. kako će se upotrebiti Zvezda smrti i koja će npr. biti njena meta) se pita naravno vojska, tj. Tarkin koji je na njenom čelu.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s