Kako je umrla Majka Talzin?

Majka Talzin je bila majka Dart Mola kao i vođa zastrašujućih Noćnih Sestara sa Datomira. Bila je vrlo talentovana veštica, koristila je drevnu magiju na najrazličitije moguće načine da sprovede svoju volju. Bila je toliko moćna da je čak i Sidijus jedno vreme sarađivao sa njom a kasnije skovao plan da je uništi.

Njena smrt opisana je u strip miniserijalu Darth Maul: Son of Dathomir koji je izdao Dark Horse i koji pripada novom kanonu Zvezdanih ratovaU ovoj priči, dok Sidijus kuje plan da uništi Majku Talzin, Dart Mol i Talzin istovremeno kuju plan da unište Sidijusa. Sve kulminira na Datomiru gde Majka Talzin koristi snagu Grofa Dukua (kog je prethodno zarobio Dart Mol) da povrati svoj fizički oblik i da napadne Sidijusa.

Dolazi do velikog okršaja u kom se Majka Talzin i Dart Mol bore protiv Sidijusa, Dukua i Grivusa. Pokazuje se da je kombinovana moć Sidijusa i Dukua previše za Majku Talzin tako da ona svu svoju moć ulaže u odbranu od njihovih sitskih munja. Uvidevši da će izgubiti bitku ona spašava Mola tako što ga odgurne na brod kojim upravljaju njegovi ljudi sa Mandalora. Za to vreme general Grivus mirno prolazi kroz njeno zaštitno polje i zabija joj dve svetlosne sablje u grudi.

Nakon što Majka Talzin izdahne a Mol pobegne, Sidijus mirno konsantuje kako je Molova sudbina zapečaćena i da njegova vladavina može uskoro da otpočne…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s