Kako je Dart Mol napravio svoju svetlosnu sablju?

Dart Mol je polako postao jedan od najomiljenijih likova Star Wars univerzuma. Brutalni sitski ubica koji je pun mržnje prema džedajima i svemu što oni predstavljaju. Najprepoznatljiviji je, neračunajući izgled, po svojoj dvostrukoj svetlosnoj sablji. Borio se sedmim stilom borbe koji je vrlo fizički zahtevan i podrazumeva da stalno budete u ofanzivi.

Ali, kako je Mol napravio svoju svetlosnu sablju?

U stripovima Star Wars Tales koji pripadaju Legendama, Mol sreće džedajskog majstora borbe koji ga porazi koristeći običan drveni štap. Nakon toga Mol shvata da mora da drugačije pristupi borbi i, koristeći stare sitske nacrte, dolazi na ideju da napravi dvostruku svetlosnu sablju.

U knjizi Darth Maul: Shadow Hunter, koja takođe pripada Legendama, opisano je kako je Mol napravio svoju sablju. Mol se priseća kako je danima meditirao bez hrane i vode ispred specijalne peći, koju je napravio po upitstvima iz drevnog sitskog holokrona koji je uzeo od Sidijusa, dok je svojom mržnjom prema džedajima oblikovao četiri sintetička kristala koja su nicala u peći. Kada je konačno osetio da je vreme, ugasio je peć i unutra su bila četiri savršena crvena kristala spremna da budu srce njegovog zastrašujućeg oružja.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s