Kako je Dart Vejder jeo?

Svi znamo da je dvoboj na Mustafaru koštao Dart Vejdera normalnog života. Izgubio je sve svoje udove, bio je spaljen kako spolja tako i iznutra i nakon toga bio prinuđen da do kraja života nosi grozno, zastarelo odelo koje je Sidijus dizajnirao tako da mu nanosi patnju. Pluća su mu bila skoro u potpunosti spaljena pa je disao  pomoću respiratora koji je bio toliko bučan da mu nije dozvoljavao da spava.

Pa, budući da je postao više mašina nego čovek i da je odelo bilo neprekidni izvor kako muka tako i života za njega, kako je Dart Vejder jeo?

Kanonsko objašnjenje nalazi se u Diznijevoj knjizi Star Wars: Absolutely Everything You Need To Know. Vejderovo odelo doprema hranljivu tečnost direktno u njegovo telo uz dodatak da u svojim odajama Vejder može da skine kacigu i koristi cevčicu za hranjenje.

Još jednom imamo svedočanstvo koliko je Vejderovo telo bilo uništeno i koliko mu je bilo potrebno njegovo odelo iako mu je bilo stalni uzrok neprijatnosti i patnje, kao i kolika je bila njegova mržnja koja ga je pokretala i održavala u životu uprkos svim patnjama kroz koje je prolazio.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s