„MARA“ u Epizodi IX?

Kada čuju reč „Mara“ fanovi Star Warsa automatski pomisle na Maru Džejd Skajvoker. U starom kanonu ona je bila supruga Luka Skajvokera i jedan od najznačajnijih likova sage u periodu nakon Povratka džedaja. Iako je Mara sada deo samo starog kanona, prethodnih dana na internetu se pojavila glasina koja je rekla da će i ona preći u novi kanon i to ni manje, ni više kroz Epizodu IX!

Ove informacije su potekle sa portala That Hashtag Show, na kom je rečeno:

Abrams i Nina Gold, koja je bila kasting direktor i za Epizodu VII i za Epizodu VIII, traže glumicu starosti 40-50 godina za ulogu lika čije je ime „MARA“.

Iako je That Hashtag Show napomenuo da se radi samo o kodnom imenu, autori su u ostatku teksta, ali i potonjim člancima, isticali s malte ne stoprocentnom sigurnošću da taj lik jeste ona Mara Džejd Skajvoker koju znamo i volimo iz starog proširenog univerzuma. Odatle je krenula lavina naslova da će se Mara pojaviti u Epizodi IX. Ali, koliko je to uopšte realno?

Pa, That Hashtag Show je ranije davao informacije koje su se ispostavile kao tačne, ali je skoro jednako toliko bilo i onih koje su završile kao neistinite. Ipak, mogućnost da neki ženski lik Epizode IX u produkciji filma ima kodno ime „Mara“ je zapravo sasvim realna. Ali tu je i srž čitave situacije (koju mnogi klikbejt portali zapostavljaju): „Mara“ je samo kodno ime!

Rej je u produkciji Epizode VII imala kodno ime „Kira“. Isto tako, Snoukovo kodno ime je bilo „Uber“. Tokom rane preprodukcije Odmetnika-1, lik koji je kasnije postao Čirut Imve je imao kodni naziv „Ram Kota“. Da, baš onaj Ram Kota iz The Force Unleashed video igara! I upravo ovo poslednje nam verovatno najbolje govori o čemu se radi. „Mara“ sa Marom Džejd veovatno deli par zajedničkih karakteristika, ali, kao što je to slučaj sa Čirutom i Kotom, one su u suštini potpuno različiti likovi.

To bi bilo to. Šta mislite o ovoj glasini i da li biste voleli da vidite Maru u Epizodi IX, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi IX posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s