Kako je general Grivus postao kiborg?

General Grivus. Vođa armije droida u Ratovima Klonova. Zastrašujući ubica džedaja. Mrzeo je džedaje svim svojim bićem i sebi za cilj je postavio da ih ubija i skuplja njihove svetlosne sablje. Umeću rukovanja svetlosnom sabljom ga je naučio Grof Duku lično.

Budući da je imao četiri mehaničke ruke mogao je da vitla sa četiri svetlosne sablje istovremeno i zasigurno je njegova pojava ulivala strah u mnoge džedaje. Ali kako je tačno postao kiborg i jedan od najvećih ubica džedaja u galaksiji?

Prema Legendama Grivus je bio poznati i moćni ratnik sa planete Kali. Odlikovale su ga velika veština i hrabrost. Bio je heroj u mnogim ratovima koje je njegov narod vodio sa Hukovima. Kao takav zapao je za oko Sidijusu koji je naredio Grofu Dukuu da pretvori Grivusa u njihovo oružje. U skladu sa tim naređenjem Duku je postavio bombu u Grivusov brod i nakon njene eksplozije je preuzeo teško ranjenog ali još uvek živog Grivusa i od njega napravio kiborga. Od Grivusa su ostali samo mozak i unutrašnji organi, sve ostalo bilo je veštačko. Duku je u procesu pretvaranja Grivusa u kiborga uspeo da još više poveća Grivusovu već postojeću mržnju prema džedajima.

I tako su sitovi dobili moćno novo oružje a džedaji moćnog neprijatelja…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s