Kako je Starkiler baza napravljena tako brzo?

Starkiler baza je najveće superoružje (do sada) u Star Wars univerzumu. Prvi Red je konstruisao ovo zastrašujuće oružje sa jednom svrhom: Da uništava planete. Iako je po tome slična sa Zvezdom smrti po mnogo čemu se razlikuje od nje. Za početak, Starkiler baza je čitava planeta. Ona usisava energiju obližnjih zvezda u sebe i izbacuje je sirovu, moćnu i dovoljno snažnu da uništi čitavu planetu za tren oka.

Treba imati na umu da se prva Zvezda smrti pravila otprilike 20 godina. Isto toliko vremena je trebalo i za izgradnju Starkiler baze koja je mnogo veća. Kako je Prvi red uspeo da za samo 20 godina pretvori čitavu planetu u oružje nezamislive moći?

Image result for starkiller base

Pa za početak Prvi red je imao na raspologanju razrađen koncept funkcionisanja i izgradnje Zvezde smrti koji su samo trebali da prilagode svojim planovima. Takođe, planeta koja je pretvorena u Starkiler bazu je bila nenaseljena, tako da nije bilo potrebe za njenim „čišćenjem“ pre početka izgradnje. Sa druge strane dok su se Zvezde smrti pravile od nule za Starkiler bazu trebalo je samo ubaciti oružje u planetu. Konstrukcija je dakle već bila tu. Samo je bilo potrebno preraditi u skladu sa planovima.

Dakle Starkiler baza je napravljena za otprilike isto vreme kao i prva Zvezda smrti, ali treba uzeti u obzir da je druga Zvezda smrti napravljena neuporedivo brže.

Iako je Starkiler baza izuzetno impresivna što se tiče veličine i sirove snage, meni su lično draže Zvezde smrti jer one su ipak originalne ubice planeta, a prva je imala i Tarkina…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s