Star Wars Land stiže i u Evropu!

Još je na D23 Expo konvenciji 2015. najavljeno da će Disney da gradi Star Wars Land u njihovim zabavnim parkovima u Kaliforniji i Floridi. Ova dva Star Wars Landa su najveće tematske ekspanzije ikad dodane nekom od zabavnih parkova koje drži Disney i prostiraće se na površini od preko 14 jutara. Radovi na izgradnji dva Star Wars Landa su već uveliko u toku i očekuje se da oni budu otvoreni tokom sledeće godine.

E sad, Disneyland i ostali zabavni parkovi su poprilično skupi, čak i za američke standarde, tako da bi neko, sa npr. naših prostora, samo za put do Severne Amerike i nazad morao da izdvoji basnoslovnu količinu novca.

Ipak, kako stoje stvari, uskoro ćemo dobiti (jeftiniju) alternativu! Naime, predsednik kompanije Disney, Bob Ajger, je u razgovoru sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom rekao da njegova kompanija planira da uloži čak 2 milijarde američkih dolara u Disneyland u Parizu! Ajger je rekao da će ta sredstva biti uložena u proširenje parka kom će biti dodane tematske ekspanzije vezane za Star Wars i Frozen.

Disneyland u Parizu ne beleži uspehe, čak naprotiv: 18 od prethodnih 25 fiskalnih godina, ovaj zabavni park je završio sa gubitkom. Zbog toga, očekuje se da planirana investicija i proširenje revitalizuje ovaj zabavni park.

E sad, nigde nije rečeno da će ova tematska ekspanzija biti parisko izdanje Star Wars Landa, međutim, ako pogledamo koncept art budućeg dela Disneylanda u Parizu (naslovna slika; gornji levi ugao) vidimo da je to isto Star Wars Landu, koji se trenutno gradi u Anahajmu i Orlandu.

Očekuje se da bi gradnja Star Wars ekspanzije u Disneylandu u Parizu trebala biti završena najranije 2021. godine.

To bi bilo to. Vaša mišljenja i reakcije nam ostavite u komentarima.

Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s