Najavljena linija knjiga i stripova Han Solo filma!

Izdavači Star Wars knjiga i stripova, sasvim prirodno, žele da iskoriste uzbuđenje fanova za najnovijim Star Wars filmom i tim povodom štancaju na desetine knjiga i stripova koje će nas uvesti u isti.

Tako su nas izdavački programi Journey to Star Wars: The Force Awakens i Journey to Star Wars: The Last Jedi uveli u Epizodu VII, odnosno Epizodu VIII, a Entertainment Weekly nam je upravo predstavio široku paletu knjiga, stripova i enciklopedija koje će nas uvesti u film Solo: Star Wars priča. Pa da vidimo šta će sve taj izdavački poduhvat obuhvatati:

Verovatno najznačajnija od svih ovih knjiga je naslov Last Shot (naslovnica na slici ispod), koju piše Daniel Hoze Older. Last Shot se odvija u nekoliko vremenskih perioda: Prvi se odvija pre filma Solo: Star Wars priča i prati Landa i njegovog droida L3-37. Drugi deo se odvija posle filma i prati Hana i Čubaku pre njihovog pojavljivanja u Novoj nadi. Treći i poslednji deo se dešava posle Epizode VI i prati Leju, Hana, Landa i mladog Bena Sola! Knjiga izlazi u prodaju 17.04.2018.

Sledeća na redu je YA (young adult) knjiga Most Wanted (naslovnica na slici ispod), koju piše Re Karson. Most Wanted će da prati mladog Hana i Ki’Ru tokom njihovog odrastanja na Koreliji. Ova knjiga će se pojaviti u prodaji 25.05.2018.

Sada prelazimo na stripove. Marvel radi na miniserijalu Lando: Double or Nothing (naslovnica prvog broja je na slici ispod), čiji je scenarista Rodni Barns, dok je za crtež zadužen Paolo Vilaneli. Priča stripa se dovija pre događaja iz filma Solo: Star Wars priča. Prvi broj ovog miniserijala izlazi u prodaju 30.05.2018.

Pored ovih knjiga i stripova najavljen je još i velik broj dečjih knjiga, slikovnica, stripova, albuma i enciklopedija koje možete pogledati na ovom linku.

To bi bilo to. Da li se radujete ovim naslovima i kakva su vaša očekivanja za film, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s