Nil Skenlan priča o porgovima, kristalnim lisicama i o BB-8-u

Star Wars je oduvek bio prepoznatljiv po jedinstvenom nizu stvorenja i droida. Poslednji džedaji će nastaviti taj trend, a sada šef Lucasfilma u odseku za animatorniku i kreaciju novih stvorenja, Nil Skenlan, u intervjuu za Empire priča o porgovima, kao i kristalnim lisicama i BB-8-u u predstojećem filmu.

Skenlan je svoju priču započeo sa par interesantnih detalja o porgovima i njihovoj vezi sa čuvarima ostrva (onim ribolikim „časnim sestrama“). Naime, porgovi su evoluciono povezani sa čuvarima! Ispostavlja se da su čuvari rasa koja je evoluirala iz porgova. Evo šta je Skenln izjavio:

Sa Ak-Tuom bio je osećaj da jedina stvorenja koja mogu da obitavju na toj planeti su ona koja su endemska, gde druge vrste i DNK ne bi mogle da ih dosegnu. Dakle, oni su ekstraplotacija porgova i imaju stopala poput ptica, ali su rasa koja se dalje razvila.

Možda je jedna od najupečatljivijih scena iz poslednjeg trejlera Epizode VIII bio Čubakin urlik sa porgom koji sedi u kokpitu Milenijumskog sokola. Pa, Skenlen je prokomentarisao datog porga koji je navodno Čubakin prijatelj:

Taj porg pokazuje osobine veoma slične Vukijevim, te su način kako je on obojen, tj. njegove šare, i njegov oblik slični Čubakinim.

Možda su mnogi zaslepljeni slatkoćom porgova, ali Poslednji džedaji će nas upoznati i sa još jednom potpuno novom vrstom: misterioznim, ali veličanstvenim kristalnim lisicama sa Krejta. U trejleru deluje da se ove lisice sakrivaju u bazi Otpora, bežeći od predstojećeg napada Prvog Reda. To nas dovodi do zaključka da ta stvorenja verovatno nisu opasna, ali vreme će reći. Skenlan ih je prokomentarisao sledećim rečima:

POSETITE EVENT STRANICU ZA PREMIJERU EPIZODE VIII

Teorija je da su se toliko dugo hranile [kristalnim] plodovima ove planete da je njihovo krzno postalo kristalno. Oni su uzeli izgleda i sastav površine same planete na kojoj žive.

Nekako je interesantno da mnogi BB-8-a već sada smatraju veteranom Star Warsa, iako on sada ulazi u svoj drugi film. Prema rečima Rajana Džonsona, BB-8 će u Epizodi VIII razbiti težinu i mrak sa svojom nežnošću. Skenlan je pričao o jednoj sceni gde će se BB-8 igrati „mačke i miša“ sa određenim novim neprijateljem:

Ima jedna scene gde je BB-8 prerušen i mora da pokuša da se izvuče bez da bude primećen. Izgledalo je tako preteći da će njegov dvojnik biti taj koji će ga otikriti.

BB-8-ov dvojnik je sigurno BB-9E, loptasti astromek koji je u službi Prvog Reda. Ovo zvuči kao vedra pauza koja će da razbije dramatičnu težinu u Epizode VIII. Kao što je Džej Džej ranije prokomentarisao: nikada dovoljno BB-8-a. Nadamo se da ćemo ga videti ponovo u akciji.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII i prodaji karata za taj film, posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s