Otkrivene nove zvanične informacije o likovima, lokacijama i mašinama iz Epizode VIII!

Kako se premijera Poslednjih džedaja bliži, polako se dopunjuju i podaci o likovima i ostalim detaljima tog filma u bazi podataka na zvaničnom Star Wars sajtu. Evo kratkog pregleda najinteresantnijih novih unosa sa slikama:

Porgovi

Porgovi su male ptice sa ravnom njuškom čija jata žive i legu se na stenama i liticama izlolovanog ostrva na kom se krije Luk Skajvoker. Porgovi su znatiženja bića.
 
Rouz

Rouz je deo mehaničarskog tima koji održava brodova Otpora. Rouz mrzi Prvi Red još od kada je bila dete. Kako konačno ima priliku da uzvrati udarac, ona je jako posvećena dobijenim zadacima.

Bombarderi Otpora

Sada pojačana novim borbenim letelicama, flota Otpora šalje teške bombardere u bitku protiv flote Prvog Reda. Ovi brodovi nose velike količine municije i bacaju moćne protonske bombe na mete – zvezdane razarače. Kako su spori zahtevaju pratnju lovaca Otpora.

Krejt
Sada nenastanjena, Krejt je planeta bogata rudama koja je na površini pokrivena slojem bele soli od koju se odbija sunčeva svetlost. U periodu Imperije na Krejtu se nalazila baza Pobunjeničkog saveza, dok je danas ponovo utočište za snage Otpora.

Ski-spideri Otpora
Starijeg dizajna, iz perioda još pre Pobunjeničkog saveza, ovi niskoleteći ali vrlo snažni spideri imaju stabilizirajući štap koji ih balansira prilikom leta iznad nepoznatog terena.

BB droidi

Dok se kotrljaju po hangarima, bazama i kapitalnim brodovima, ili dok su prkačeni na X-Wing lovce, BB droidi neumorno rade kako bi oružje i oprema Otpora bili u najboljem stanju.

BB-9E

I Prvi Red koristi najmoderniju tehnologiju u svim svojim aktivnostima. To uključuje i BB astromek droide koji održavaju njihove brodove i oružja.

AT-M6 hodačica

Ove nezgrapne oklopne zveri su poslednja generacija hodačica. Ovi ogromni transporteri pomažu Prvom Redu da osigura svoje novoosvojene teritorije.

Drednoti Prvog Reda

Drednoti Prvog Reda lebde iznad svojih meta poput ogromnih metalnih olujnih oblaka. Masivni ventralni auto-topovi koje ovi drednoti imaju, liju vatreno uništenje.

TIE Silencer

Dizajna koji podseća na imperijalne TAI presretače i napredni TAI lovac koji je koristio Dart Vejder, Kajlo Renov TIE Silencer ima oštar izgled i nosi laserske topove i lansere raketa. Ren je – zahvaljujući veštinama kojim ga je naučio njegov otac – ekspertski pilot, što on koristi kako bi izvukao maksimum iz ovog broda. Ne postoji brod u Prvom Redu koji je sličan TIE Silenceru, i on je efikasan alat u Renovoj misiji da uništi Otpor.

Stormtruper dželati

Prvi Red može efikasno da funkcioniše samo uz apsolutnu odanost svojih sledbenika. U slučaju da se utvrdi da je neki vojnik kriv za izdaju, onda je na ovim specijalizovanim stormtruperima da izvrše finalnu kaznu.

Elitna Pretorijanska garda

Kao vrhovni vođa Prvog Reda, Snouk stoji na čelu zlog režima koji se u mnogim aspektima ugleda na mračne tradicije koje je imala Imperija. Kao najbolji primer toga, Snouk je okružen crvenom gardom, vernim čuvarima u složenom oklopu koji su spremni da odbrane vrhovnog vođu od svake pretnje.

To bi bilo to. Šta mislite o ovim novim informacijama, te da li su vam one podgrejale očekivanja za film, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s