Intervju sa Dejvom Filonijem: Šta će Dejv nakon Rebelsa?

Kako se konačna sezona serije Star Wars: Rebels približava kraju, mnogi od nas se pitaju kako će se serija završiti. Međutim, tu je i još jedno veliko pitanje: „Šta je sledeće za Dejva Filonija?“

U intrevju koji je objavljen na io9, Dejv Filoni se dotakao budućnosti, verovatno nam dajući nekoliko nagoveštaja o tome šta ga čeka.

Kao prvo, fanovi mogu da se opuste jer Filoni neće napustiti Star Wars u skorije vreme. On nosi svoju lojalnost u rukavu i odlazi toliko daleko da kaže da oseća kako duguje svom timu u Lucasfilmu (još od rada na The Clone Warsu) da nastavi sa stvaranjem novih Star Wars projekta i priča.

Imam neverovatno talentovanu grupu ljudi koji rade ovde u Lucasfilmu. Radili su ovde punih dvanaest godina, od kad sam ovde. Zato im se osećam dužnim i želim da nastavim sa stvaranjem posla za njih kako bi mogli da koriste svoje talente da ispričaju nove, velike priče. Takođe, želim da guram sebe u nova i izazovna područja. Jer imao sam dosta iskustva u interakciji sa rediteljima uživo, kao što je Rajan Džonson koji je bio divan prema meni i pokazao mi je kako izgleda njihova produkcija.

Dakle, Filoni nije samo u pričao sa Džonsonom kao kolegom stvaraocem Star Warsa, već je proveo neko vreme na setu Epizode VIII. Filoni dalje kaže da mu nije toliko bitno kroz koje medije on govori svoje priče, ali on ne prestaje da izražava spremnost da se povuče sa televizije.

Želim da slavim te priče i nije mi važno u kom su one mediju. Ne zanima me – veliki ekrani, mali ekrani – samo mi je potreban prostor da ispričam priču. I da je uradim najbolje što mogu. To je moj cilj. Zato ćemo sačekati i videti u kojoj formi će one završiti… Ali hajde da to samo kažem ovako – učio sam od najboljih.

Filoni je za kraj rekao:

Osećam se veoma zadužen [Džordžu] Lukasu zbog svog znanja koje mi je preneo, i mislim da je deo moje odgovornosti da pokušam da pomognem ljudima da održe ono što Star Wars čini tako divnom univerzumom.

Dejv Filoni želi da nastavi da priča nove Star Wars priče, ali iako deluje da je spreman i voljan da ih ispriča kroz veće i bolje medije, on zna da ne odluta predaleko od korena Star Warsa i onoga što ga je podučio njegov mentor Džordž Lukas.

Da se podsetimo, pre oko godinu dana su počele da kruže glasine kako Filoni napušta svoj posao na Rebelsima, te da prelazi na veće projekte. Da li to znači da Filoni možda radi na Star Wars filmu ili igranoj TV seriji? Videćemo.

Za poslednje vesti o Rebelsima posetite našu skeciju posvećenu Star Wars Televiziji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s