Dejzi Rajdli i Adam Drajver pričaju o svojim likovima u Epizodi VIII

GQ je nedavno objavio članak iz predstojećeg izdanja u kom je i intervju sa „mračnim princem Star Warsa“, naravno Adamom Drajverom, gde je glumac pričao o Kajlo Renu, smrti Keri Fišer, njegovoj anksioznosti na reakcije fanova i odluci da ubije legendarnog Hana Soloa u Buđenju Sile. Što je verovatno interesantnije, deluje da nam je Drajver otkrio par bitnih detalja o Rej i njenom mogućem poreklu.

Drajvera je Renu privukao koncept tog lika koji je napravio Džej Džej Abrams: Čovek iza maske koji nije čovek uopšte, već mlada osoba koja se bori da odraste:

Sećam se prvobitnih razgovora o tome da su stvari ‘pokrivene’, te da otkrivajući slojeve mi vidimo nove aspekte Kajlovog lika, a Kajlo se pretvara da je od spolja nešto što on zapravo nije. On je ranjivo dete koje ne zna gde da fokusira svoju energiju, ali kad stavi masku, on odjednom dobija svoju novu svrhu. Džej Džej je imao tu ideju na početku i mislim da ju je Rajan odneo na sledeći nivo.

Nadovezujući se na temu „sakrivenih ličnosti“, Drajver se dotakao i lika Rej:

Takođe imate skriveni identitet ove princeze koja ga krije kako bi preživela, tako da imamo i Kajla Rena i nju kao osobe koje se kriju iza slojeva laži.

Princeza, Adame? To je sigurno zanimljiv način da se opiše Rej. Iako je svakako moguće da je Adam Drajver u ovom intervju ispustio neke informacije vezane za Rej, verovatnije je to da je upućivao na njenu tematsku ulogu u priči. Rej je, u suštini, princeza nove triologije. Ona je nova Leja drugim rečima. Ali ona je i više od toga kako kaže Rajan Džonson: Ona je i jednim delom i Luk Skajvoker za ovaj niz novih Star Wars priča. Dakle, uzmimo u obzir da Drajver možda nije mislio da je ona doslovno „princeza“ već suprotnost njegovom liku – svetla princeza mračnom princu.

U intervjuu za Yahoo! Japan Dejzi Rajdli je pričala o likovima i njihovom prelasku u ovo drugo poglavlje priče nove trilogije. Upitana kako ona interpertira odnos između Kajla Rena i Rej, Ridli je odgovorila:

Ono na šta trebate da obratite pažnju je to da Epizoda VIII šalje poruku da stvari možda nisu uvek tako jasno crno-bele. Linija razdvajanja između dobra i zla postaje sve više i više neodređena i moglo bi se reći da odnos između Rej i Kajla simboliše to. Kajlo istinski veruje da su njegove sopstvene akcije ispravne. Šta je sa Rej? Hoće li ona napraviti pravi izbor? Kroz takve višeslojne likove, film donosi istine koje nikad ranije nisu viđene. Ideje koje Džonson ima, stvarno su neverovatne!

Ridlijeva je takođe otkrila da će pitanje Rejinog roditeljstva biti otkriveno:

Šta god da je odgovor, nadam se da će svi uživati u tom trenutku. Znala sam odgovor pre nekoliko godina, ali priča koju je Rajan Džonson stvorio bila je tako divna, da nisam mogla da verujem, iskreno bila sam veoma presrećna. Mislim da će svi biti zatečeni u tom trenutku.

Očigledno je da Epizoda VIII neće imati taj klasični, fantazijski pogled na sukob između dobra i zla – kao što nam je rekla Rej u prvom trejleru: „Svetlost, tama… ravnoteža.“ Biće interesantno videti kuda idu putevi likova u Poslednjim džedajima, i što je još važnije, gde će se svaki od njih završiti. Saznaćemo za 40 dana.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII i prodaji karata za taj film, posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s