Rajan Džonson priča o snimanju na ostrvu Skelig, nagađanjima fanova o Epizodi VIII…

Ostalo je samo pedeset dana do premijere filma Star Wars: Poslednji džedaji i uzbuđenje nastavlja da raste. Reditelj Epizode VIII, Rajan Džonson, u poslednje vreme sve aktivnije radi na promociji tog filma, te je u jednom od najnovijih intervjua izneo neke zanimljive informacije.

U nedavnom intervjuu za The Hollywood Reporter, Džonson se dotakao nekoliko tema vezanih za film, a naročito o irskom ostrvu Skelig gde je snimljen veliki broj scena koje će u Epizodi VIII predstavljati planetu Ak-To. Pored toga, Džonson je pričao o upotrebi zelenog platna u Epizodi VIII, očekivanjima i teorijama fanova, o novom posteru i trejleru filma, kao i njegovom mogućem radu na budućim Star Wars filmovima.

THR: Set džedajskog sela izgleda kao manastir. Da li ste ga dizajnirali prema postojećem manastiru koji stoji na ostrvu Skelig još od 6. veka?

Rajan Džonson: Taj set je direktan prevod toga [manastira]. Te kupole, odnosno „košnice“, u dizajnu koliba su upravo te koje se nalaze na ostrvu Skelig. Set smo doduše morali da pomerimo na odgovarajuću lokaciju. Želeli smo da se uklopimo sa onim što je bilo na ostrvu.

THR: Zar nebi bilo ekonomičnije da ste koristili zeleno platno?

Rajan Džonson: Siguran sam da bi bilo ekonomičnije, ali vredelo je da to uradimo kako smo i uradili. Na taj način smo dobili taj osećaj, te vibracije i taj realističan izgled kakve nikada ne bi smo dobili zelenim platnom. 

THR: Šta mislite o spekulacijama koje je izazvao poslednji poster, i da li je Luk prešao na Tamnu stranu?

POSETITE EVENT STRANICU ZA PREMIJERU EPIZODE VIII

Rajan Džonson: Pošto sam fan Star Warsa 40 godina, proveo sam većinu svog života na drugoj strani zavese i znam da su predviđanja, nagađanja i različite teorije sve deo zabave i igre. Tako da mi se to sviđa. Volim da vidim šta ljudi razmišljaju, nagađaju i predviđaju.

THR: I naravno, treći film [nove trilogije] će bit usko povezan sa Vašim filmom. Da li je bilo nekakvih razgovora oko toga?

Rajan Džonson: Džej Džej Abrams radi treći film. Ja nisam uključen u to. Oni će pisati svoju priču, ali nastavljajući se na ono što smo mi uradili.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII i prodaji karata za taj film, posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s